Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Стеван Бакић примио такмичаре Стрељачког клуба Спартак

15.11.2023.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је данас такмичаре Стрељачког клуба Спартак који су, након освајања Купа Војводине, крајем септембра у Врбасу, освојили и Куп Србије, средином октобра, у Панчеву. Уз истицање да је Суботица последњих неколико месеци у знаку стрељаштва, градоначелник Бакић је навео да је овај узорни спортски колектив, поред Купа Војводине и Купа Србије, ове године освојио и три екипне титуле првака Србије, три појединачне титуле првака Србије, као и прегршт сребрних и бронзаних медаља.|

 16072_1.jpg

„Због добрих резултата, такмичари Стрељачког клуба Спартак били су на пријему у Градској кући и у мају ове године. У међувремену, комплетирали су титуле и то: три екипне титуле првака Србије, три појединачне титуле првака Србије и прегршт сребрних и бронзаних медаља, а посебан успех који су направили је освајање Купа Србије, једно од најсложенијих и најтежих такмичење. Да бисте освојили Куп Србије цела екипа, која се састоји из пионира, јуниора и сениора у мушкој и женској категорији, мора добро да пуца, јер ако један ради лоше то се одражава на комплетан резултат“, рекао је Бакић.

Додао је да Стрељачки клуб Спартак није само у такмичарском делу направио сјајне резултате, већ да се показао и као сјајан домаћин.

„Клуб је добио све похвале од учесника Првенства Србије, које је у септембру одржано у Суботици у дисциплинама малокалибарска, војничка и полуаутоматска пушка. Није лако бити и такмичар, и добар домаћин, и водити рачуна да све и у организационом, и у такмичарском смислу буде како треба“, рекао је Бакић.

16072_2.jpg

Он је честитао руководству и такмичарима Стрељачког клуба Спартак, на челу са тренером и такмичаром Миланом Јарићем, на свему што су до сада постигли.  

„Ово је једна сезона за памћење, чак могу да кажем и историјска сезона. По броју освојених трофеја Спартак је ове године најуспешнији стрељачки клуб у Србији. Надам се да ће ови сјајни резултати, који су довели до тога да Суботица буде препознатљива на мапи стрељаштва и у нашој земљи, и у региону, иницирати омасовљење овог спорта у нашој средини. Стрељачком клубу Спартак желим да и у будућности бележи још пуно врхунских резултата и да има још много оваквих историјских и за памћење такмичарских година“, закључио је градоначелник Бакић.

Такмичар и тренер у Стрељачком клубу Спартак, Милан Јарић, захвалио се на огромној подршци Граду Суботици, градоначелнику Стевану Бакићу и Спортском савезу Суботице, јер без ње, како је рекао, не би могли да остваре овако запажен успех.

16072_3.jpg

„У Ц програму смо тренутно клуб број један у Србији, са највише освојених титула, медаља, пехара, плакета, признања. У сваком спорту је успех када освојите једну титулу, а ми смо освојили три шампионске, а победници смо и Купа Србије. Резултати на том такмичењу су били импресивни: од другопласираног смо били бољи за чак 20 кругова, а иза њих су велики труд и залагање. У нашм клубу, тренутно имамо 120 активних чланова, од којих је 20-30 супер активно. И управо они су се својски трудили да помогну око свега што доприноси врхунским резултатима. Они су такође важна карика нашег успеха“, казао је Јарић.

Према његовим речима, Клуб је ове године успео да створи и тим од 12 судија стрељаштва, који се већ показао на Купу Србије и Купу Кикинде.

„Такође, наши чланови су завршили и школу за тренера, тако да смо успели да формирамо три тренера – два оперативна и једног струковног. Градоначелник Бакић нам је на пријему обећао да ће у јануару следеће године Град Суботица Стрељачком клубу Спартак обезбедити средства за куповину две врхунске такмичарске пушке какве се користе на олимпијадама и светским првенствима, на чему смо му посебно захвални“, нагласио је Милан Јарић.

16072_4.jpg

С обзиром на то да Стрељачки клуб Спартак ове године обележава деценију постојања, Милан Јарић је тим поводом, након обраћања медијима, градоначелнику Стевану Бакићу уручио почасну чланску карту са бројем 1.

16072_5.jpg

На данашњем пријему у Градској кући била је екипа Стрељачког клуба Спартак која је освојила Куп Србије: Мартин Ковач (пионир), Николина Варга (пионирка), Владимир Вујковић Буквин (јуниор), Милица Икић (јуниорка), Милан Јарић (сениор) и Јелена Тодоровић (сениорка).

  

European City of SportИзборна комисија Града СуботицеПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Медија-центар и ПротоколLAP LAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>