Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Sport i omladina -> Vesti - omladina

Najavljen festival Omladina

25.05.2016.

Od 22 pristigle prijave, selektori festivala Omladina odabrali su osam bendova koji će se ove godine takmičiti na Festivalu koji će se u subotu 28. maja 2016. godine održati na Stadionu malih sportova u Subotici. Nakon njihovih nastupa slede bendovi Consecration i Let 3.

10163_1.jpg 

– Kriterijumi  za odabir ovogodišnjih takmičarskih bendova su isti kao i prošle godine: gledali smo i slušali autentičnost i orginalnost benda kao i utisak koji pesme ostavljaju. Jedan od kriterijuma je bio i da se prijavljuju bendovi od 18 do 30 godina. Suština festivala Omladina jeste predstavljanje neafirmisanih bendova i Festival je i napravljen zbog njih – kaže Armand Mesaroš, član organizacionog tima festivala Omladina u kojem su i Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade (KZM), i Dario Kostić, Studio 11.

Bendovi koji će nastupiti u takmičarskom delu festivala su:

1. Fatam – Subotica
2. The Bronsons- Bajmok/Subotica
3. Southern Concrete Sludge – Sombor
4. Kim Tamara – Šid
5. Lates – Beograd
6. Random – Beograd
7. From Another Mother – Zagreb, Hrvatska
8. Antidepresiv - Kikinda

Program festivala Omladina počinje u 20 časova sa takmičarskim delom koji će trajati do 22 časa, nakon čega će nastupiti bendovi Consecration i Let 3.

– I ove godine Kancelarija za mlade preuzela je odgovornost za celokupnu organizaciju Festivala. Uključili smo puno mladih volontera, organizovali obuke za njih kako bi što aktivnije učestvovali na ovoj manifestaciji. Festival je namenjem mladima i mislim da oni to i osete, da je za njih kreiran – kazala je Dejana Baltes.

Pobednički bend festivala dobiće za nagradu snimanje albuma u Studiju 11 (Subotica), nastup na Trgu slobode za Dan grada u Subotici, te nastupe na dva regionalna festivala: Selfest u Selenči (Srbija) i Bedem u Nikšiću (Crna Gora). Pobednički bend dobiće i skulpturu čiji je autor slobodni umetnik Arpad Slančik (Slancik Sculpture).

Pobednike festivala Omladina odabraće žiri u sastavu: Danilo Nikodinovski (Consecration), Filip Budanović (D Zoo), Mihajlo Stajić Staja (rep umetnik) Petar Mitrić (Pionir 10).

Do 21 čas ulaz je besplatan, a od 21:00 časova cena karte je 300 dinara.  


Maturantski ples na Trgu slobode

24.05.2016.

Kancelarija za mlade grada Subotice i ove godine je organizovala zajedničku proslavu mature u Subotici, u saradnji sa svim srednjim školama. Zajednička proslava mature realizovana je danas, na Trgu slobode, u periodu od 18 do 21 čas.

10162_1.jpg 

Oko 200 maturanata su, u centru grada, izveli maturantski ples, valcer Dmitri Shostakovich - Waltz No. 2 i jedan moderan ples, nakon čega je usledio maturantski muzički događaj u kojem su maturanti prezentovali svoje škole putem video prezentacija, kratkih filmova, plesne zumba tačke, hora, kao i koncerta tri srednjoškolska benda.

Za kraj proslave nastupio je zajednički maturantski hor, koji su samostalno vodili i organizovali sami maturanti.

Ovom manifestacijom obeležava se kraj srednjoškolskog školovanja na jedinstven, svečan i dostojanstven način. Ovom proslavom Kancelarija za mlade zajedno sa predstavnicima srednjih škola, želi da ulepša jedan važan trenutak za maturante, ali i za zajednicu.


Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop