Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Delegacija Kine u poseti Subotici

03.07.2015.

Predsednik Skupštine grada Subotice Ilija Maravić sa saradnicima i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević, razgovarali su danas sa šestočlanom kineskom delegacijom koju je predvodio Jang Džiming, zamenik ministra za ljudske resurse i socijalnu sigurnost Narodne Republike Kine. Sastanku u Plavoj sali Gradske kuće prisustvovao je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković.

 9264_1.jpg

Tokom srdačnog susreta, kineskoj delegaciji, u kojoj su predstavnici Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu sigurnost i Biroa za ljudske resurse i socijalno osiguranje, predstavljeni su privredni potencijali Subotice, a razgovaralo se i o pomoći kineskih kompanija u pronalaženju strateških partnera za razvoj vinarstva i industrije vina na ovom području.

Nakon sastanka u Gradskoj kući, delegacija iz Kine je, u cilju upoznavanja sa sistemom socijalne zaštite u našoj zemlji, posetila Centar za socijalni rad, a potom i Gerontološki centar u Subotici.

U okviru dvodnevne posete Srbiji, Jang Džiming je juče, u Beogradu, sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom potpisao  pismo o namerama za saradnju u oblasti socijalne sigurnosti. Posle potpisivanja tog pisma, delegacije dve zemlje ubuduće će intenzivno raditi na postizanju sporazuma o socijalnom osiguranju, a postizanjem sporazuma kineski poslodavci i radnici koji rade kod nas će biti zaštićeni, kao i naši radnici i poslodavci koji rade u Kini.

9264_2.jpgIzbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop