Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Delegacija Bijelog Polja u Subotici

17.06.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai razgovarao je danas sa delegacijom Bijelog Polja koju je predvodio Aleksandar Žurić, predsednik opštine Bijelo Polje. Susretu su prisustvovali pomoćnici gradonačelnika zaduženi za oblast male privrede i međunarodnu saradnju i regionalni razvoj, Ljuben Hristov i Siniša Babičković, i Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede.

 9229_1.jpg

Bijelo Polje je multinacionalna zajednica i u tom smislu ima mnogo sličnosti koje ga povezuju sa Suboticom, izjavio je gradonačelnik Maglai obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće. To je, rekao je, dodatni stimulans da se u narednom periodu intenzivira saradnja koja je uspostavljena početkom juna 2012. godine, potpisivanjem sporazuma o posebnim odnosima, u Gradskoj kući, između ova dva najsevernija grada u Srbiji i Crnoj Gori.

- Poseta delegacije Bijelog Polja je korak ka tome da u toj saradnji preuzmemo uspešna iskustva, da ih implementiramo i da naše dve lokalne samouprave povežemo u privrednom i kulturnom smislu, ali i u mnogim drugim oblastima. To će nas ojačati i oplemeniti i ja se nadam da će naša saradnja zaista biti uspešna – istakao je gradonačelnik Maglai.

Aleksandar Žurić je podsetio da su Subotica i Bijelo Polje svojevrsne kapije svojih država i da ih krasi ih multietnički sklad.

- Ocenili smo da smo naišli na pravog partnera i da kroz obrazovnu, kulturnu i ekonomsku saradnju lakše možemo da ostvarimo neke ciljeve koji su nam zajednički na putu ka evropskim integracijama. Dragocena su nam iskustva Subotičana vezana za posao eliminisanja biznis barijera, stimulansa za privrednike i rad Slobodne zone. Mi smo, kao rezultat tih iskustava, pre šest meseci proglasili četiri biznis zone u Bijelom Polju, a pripremamo se da proglasimo i prvu slobodnu zonu – naglasio je Aleksandar Žurić.

On je kazao da su iskustva Bijelog Polja vezana za proces evropskih integracija, u kojima je, kako je rekao, Crna Gora jedan korak ispred Republike Srbije, bile tema sastanka sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem i njegovim saradnicima.

U okviru dvodnevne posete Subotici, delegacija Bijelog Polja obišla je Regionalnu privrednu komoru, Privredno tehnološke parkove, Gerontološki centar i Palić, a razgovarali su i predstavnici policijskih uprava Subotice i Bijelog Polja.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop