Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Na Gradskom stadionu otvoren teren sa veštačkom travom

17.06.2015.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i gradonačelnik Subotice Jene Maglai otvorili su danas, na Gradskom stadionu u Subotici, fudbalski teren na kome je postavljena nova podloga, veštačka trava, prvi od 30 fudbalskih terena koji će biti uređeni u Srbiji ove godine. Teren sa veštačkom travom na Gradskom stadionu postavljen je u okviru programa koji podržavaju UEFA, Fudbalski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

9227_1.jpg 

Glavi cilj postavljanja niza terena sa veštačkom travom u našoj zemlji je razvoj sportske infrastrukture, izjavio je ministar Udovičić, i dodao da je važno da tereni na kojima deca treniraju budu uređeni i funkcionalni.

- Želimo da obezbedimo najbolje uslove za bavljenje dece sportom i vredno radimo na tome. Verujem da ćemo sređivanjem sportske infrastrukture motivisati decu da se bave sportom i rekreacijom i nastojaćemo da imamo mnogo više uređenih terena poput ovog danas u Subotici – rekao je Udovičić.

Uz ocenu da je najveći problem srpskog fudbala – infrastruktura, i to tereni na kojima se radi i trenira, Tomislav Karadžić je kazao da se u Srbiji trenutno rešava pitanje terena sa veštačkom travom.

- Teren sa veštačkom travom na Gradskom stadionu u Subotici je prvi takav teren otvoren u Srbiji. U programu je postavljanje još 12 terena sa veštačkom travom, Ministarstvo omladine i sporta planira da uredi još desetаk terena, a FSS je u situaciji da iz dodatnih sredstava koje je obezbedila UEFA investira uređenje još osam takvih terena. U našoj zemlji bi, dakle, u toku ove godine trebalo da bude otvoreno oko 30 novih terena sa veštačkom travom - naglasio je Karadžić

Gradonačelnik Maglai je istakao da lokalna samouprava ove godine izdvaja 25 miliona dinara za izgradnju reflektora na Gradskom stadionu i pet miliona dinara za saniranje objekata koji se nalaze u okviru ovog sportskog kompleksa.

- Projektna dokumentacija za izgradnju reflektora je je završena, dobili smo i građevinsku dozvolu, a nadam se da ćemo dobiti i određena sredstva sa pokrajinskog nivoa kako bismo zajednički udružili sredstva i potom pristupili raspisivanju javne nabavke. Pored toga, postavili bismo i nove stolice i izvršili određene popravke na samom objektu – rekao je Jene Maglai.

Vrednost investicije je 250.000 evra. Kompanija „SMB gradnja” donirala je izvođenje pripremnih i zemljanih radova, kao i radove na izradi drenažnog sistema, u vrednosti od više od šest miliona dinara.

Svečanom otvaranju terena na kome je postavljena veštačka trava prisustvovаli su Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada Subotice, Vjekoslav Ostrogonac, člana Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Robert Tot, direktor JKP „Stadion” i Željko Knežević, potpredsednik FK Spartak.

9227_2.jpg 

Povodom svečanog otvaranja na terenu sa veštačkom travom odigrana je prijateljska fudbalska utakmica između mlađih selekcija Spartaka i njihovih vršnjaka iz Bačke Topole.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop