Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dodela sredstava povodom konkursa iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u 2015. godini

05.06.2015.

Na Svetski dan zaštite životne sredine, 5. jun, u Medija-centru Gradske kuće održan je svečani sastanak sa konferencijom za novinare povodom potpisivanja ugovora o dodeli sredstava po osnovu Konkrusa za finansiranje ili sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja građana na teritoriji grada Subotice iz oblasti zaštite i unapređenja životne sredine u 2015. godini.

9151_1.jpg

Medijima i prisutnim predstavnicima udruženja građana kojima se dodeljuju sredstva po osnovu konkursa obratili su se gradonačelnik Subotice Jene Maglai i Žika Reh, sekretar Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine i član Komisije za vrednovanje i rangiranje podnetih prijava po osnovu konkursa.

Gradonačelnik Maglai je istakao da je novina ovogodišnjeg konkursa da je raspisan za specifične, unapred zadate tematske celine, da je cilj grada Subotice da sa civilnim sektorom izgradi partnerski odnos u zajedničkom rešavanju problema iz oblasti zaštite životne sredine i da veruje da će realizacija ovih projekata doprineti boljoj zaštiti životne sredine u Subotici.

Žika Reh je naveo da je ukupno prijavljeno 30 projekata, od kojih je 25 projekata ispunjavalo sve uslove konkursa, i da se za realizaciju projektnih aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine na teritoriji grada Subotice u 2015. godini dodeljuju sredstva u ukupnom iznosu od 2.988.450 dinara.

On je naglasio da teme konkursa, poput realizacije plana za unapređenje ekološkog stanja Palićkog jezera, ili kompostiranje u domaćinstvima i korišćenje GIS sistema u zaštiti životne sredine, nisu izabrane slučajno, već da su vezane za realizaciju strateških i planskih dokumenata na nivou grada koji, s jedne strane, predstavljaju prioritet zbog svog značaja za lokalnu zajednicu, a s druge strane su oslonjeni na one oblasti gde je pomoć civilnog sektora najpotrebnija i najefikasnija.

Po raspisivanju konkursa, dodao je, prvi put je organizovan i informativno-radni sastanak na kome su udruženja mogla da razgovaraju sa članovima komisije i dobiju detaljnije informacije o potrebama lokalne samouprave i upoznaju se sa aktuelnim problemima u čijem se rešavanju očekuje saradnja sa civilnim sektorom.

Rok za realizaciju projekata je 5. jun 2016. godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop