Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potpisan Protokol o saradnji između Subotice i Banja Luke

05.06.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović potpisali su danas Protokol o saradnji između grada Subotice i grada Banjaluke. Protokol definiše uspostavljanje i razvijanje saradnje u oblasti privrede, turizma, nauke, prosvete, oblasti socijalne zaštite, kulture, umetnosti, sporta, kao i drugih sfera od zajedničkog interesa.

9150_1.jpg 

Gradonačelnik Maglai je, tim povodom, istakao da je cilj potpisivanja protokola o saradnji ostvarivanje čvršće saradnje koja će povezati privrednike i kulturne i druge ustanove iz Subotice i Banjaluke, što će, kako je rekao, i jednom i drugom gradu doneti određene benefite.

Uz podsećanje da je saradnja između lokalnih samouprava i pojedinih ustanova i institucija iz Banjaluke i Subotice započela krajem prošle godine, Slobodan Gavranović je naglasio da su iskustva Subotičana vezana za funkcionisanje poslovne zone i pristup fondovima Evropske unije veoma značajna za banjalučku lokalnu samoupravu i da će doprineti jačanju njenih kapaciteta.

Protokol je zaključen na period od dve godine, počev od 5. juna 2015. zaključno sa 3. junom 2017. godine, i predstavlja osnovu eventualnog budućeg Sporazuma o saradnji, koji bi strane potpisnice mogle da zaključe po isteku navedenog roka.

Potpisivanju Protokola o saradnji, u Medija-centru Gradske kuće, prisustvovali su članovi Gradskog veća zaduženi za oblast privrede i socijalne zaštite, Nebojša Daraboš i Milimir Vujadinović, šef Kabineta gradonačelnika Banjaluke Ljiljana Dabić i predstavnici Privredne komore Republike Srpske.

9150_2.jpg Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop