Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 30. sednica Skupštine grada

22.05.2015.

Na 30. sednici Skupštine grada Subotice, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 18 tačaka dnevnog reda. Donete su, između ostalih, Odluka o pribavljanju, otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta i pretvaranju prava zakupa na građevinskom zemljištu u pravo svojine i Odluka o usvajanju Strategije razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja grada Subotice za period 2014–2020. godine, a usvojeno je i Rešenje o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Subotice u 2015. godini.

9103_1.jpg 

Odluka o pribavljanju, otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta i pretvaranju prava zakupa na građevinskom zemljištu u pravo svojine doneta je u skladu sa novim zakonom o planiranju i izgradnji po kojem se građevinsko zemljište više ne može davati u zakup već se može samo prodavati. Ovom odlukom uređuje se postupak, uslovi i način pribavljanja, otuđenja, razmene i davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Subotice, postupak izmene ugovora o zakupu i postupak za pretvaranje prava zakupa na građevinskom zemljištu u javnoj svojini grada Subotice u pravo svojine. Usvojen je i amandman po kojem će Direkcija za izgradnju grada jednom godišnje biti u obavezi da podnese izveštaj Skupštini grada o prometu građevinskog zemljišta.

Usvojenom Strategijom razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja grada Subotice za period 2014-2020. godine, zajedno sa Operativnim programom razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja grada Subotice u periodu 2014–2020. godine i Akcionim planom za prve dve godine implementacije strategije i operativnog programa razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja grada Subotice u periodu 2014–2020. godine, koji čine njen sastavni deo, predlažu se veći podsticaji u poljoprivredi i poboljšanje seoske infrastrukture.

Ukupna sredstva potrebna za sedmogodišnji period implementacije Operativnog programa ocenjena su na iznos od 11.992.224.000 dinara u periodu od šest godina. Kada je reč o izvorima finansiranja, računa se kod najvećeg broja aktivnosti finansiranje, odnosno sufinansiranje iz budžeta grada Subotica, ali će se ono kombinovati sa finansiranjem iz sredstava javnih komunalnih preduzeća, razvojnih programa i projekata Republike Srbije, odnosno AP Vojvodine, te stranih donacija, u prvom redu sredstava iz programa Evropske unije, ali i USAID i drugih donatora. Procenjuje se da bi učešće Grada u sufinansiranju aktivnosti bilo na nivou od oko 40 odsto ukupnih sredstava koja se budu utrošila, tako da bi na nivou od šest godina to iznosilo oko 5.500.000.000 dinara.

Poljoprivredno zemljište u svojini Republike Srbije koristi se u skladu sa Zakonom i Programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Subotice u 2015. godini. Prema podacima Službe za katastar nepokretnosti Subotica utvrđeno je da na teritoriji grada Subotice ima 17.217,6060 hektara poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srbije. Ovim Programom se predlaže da se u zakup u 2015. godini izda 3352,7555 hektara. Ugovor o zakupu zaključuju zakupac i Ministarstvo. Ministarstvo poljoprivrede dalo je saglasnost na ovaj program i prvi put se otvara mogućnost da se u agrarnim rokovima održe licitacije, kako bi poljoprivrednici mogli na vreme da uđu u zakupljene posede. Prvi krug javnog nadmetanja može se očekivati u julu, posle žetve.

Skupština grada verifikovala je mandat odborniku Srpske napredne stranke Dragutinu Sokoviću, koji će sada biti član odborničke grupe ove stranke. Do izmene u sastavu odborničke grupe SNS–a došlo je zbog toga što je Jasmini Stevanović prestao odbornički mandat nakon zasnivanja radnog odnosa u Gradskoj upravi.

Odbornici su doneli i rešenja o davanju predloga za izbor direktora i zamenika direktora Društva sa ograničenom odgovornošću za  upravljanje razvojem turističkog prostora „Park Palić“ Palić. Za direktorku preduzeća „Park Palić” predložena je Marta Feldi, diplomirani ekonomista, a za njenog zamenika Miladin Vidaković.  

Skupština grada imenovala je vršioce dužnosti glavnih i odgovornih urednika u sve tri redakcije Radio Subotice, s obzirom na to da njihov mandat ističe 17. juna, a zbog predstojeće privatizacije ne postoje uslovi za raspisivanje konkursa. Programe na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku će i dalje uređivati Tatjana Milošević, Erne Nemet i Ivana Petrekanić Sič.


Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop