Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Investiranje u proizvodnju staklene mreže

17.05.2015.

Ministar privrede Željko Sertić i direktor „Masterplasta YU” Tivadar Bunford potpisali su danas u Subotici ugovor o dodeli sredstava za realizaciju investicionog projekta izgradnje nove fabrike za proizvodnju staklene mreže. Vlada Srbije će sa dva miliona evra podstaći izgradnju novog proizvodnog pogona u kome će posao dobiti 205 radnika.

9075_3.jpg
 

Ministar Sertić je, obraćajući se novinarima nakon potpisivanja ugovora, rekao da je „Masterplast YU” dobio finansijsku pomoć u ukupnom iznosu od dva miliona evra koju će ovo preduzeće dobijati u naredne tri godine, u tri tranše, u zavisnosti od toga kako se investicija odvija.

- To je oko 23 odsto takozvanih opravdanih troškova investicije koji se računaju u odnosu na nešto više od osam miliona evra, kolika je ukupna vrednost ove investicije. Postoje i garancije koje je ’Masterplast’ morao da da Vladi Srbije u slučaju da dođe do eventualne promene biznis plana, a imaćemo i kontrolne mehanizme da proces zapošljavanja radnika i povlačenje investicija bude u skladu sa protokolom koji je pripremljen – istakao je Sertić.

Ugovorom je definisano, dodao je, da najmanji nivo plata mora da bude najmanje 20 odsto viši od proseka u Republici Srbiji i da „Masterplast” pet godina nakon završetka investicije zadrži 205 zaposlenih radnika.  

Tivarad Bunford je izjavio da očekuje da će prvi radnici biti zaposleni već u avgustu ove godine, jer je planirano da se prvih 2.000 kvadratnih metara proizvodne hale završi do 31. jula.

- U novoj fabrici površine 12.000 kvadratnih metara biće postavljeno oko 200 mašina za pletenje, u njoj će se zaposliti 205 radnika i na godišnjem nivou će se proizvoditi oko 60 miliona kvadratnih metara staklene mreže, što će nam omogućiti dodatnih 15 miliona evra izvoznih poslova. Pored posticajnih sredstava, u narednih deset godina bićemo oslobođeni plaćanja poreza na dobit, što je od velikog značaja za našu kompaniju. Iskreno se zahvaljujem na tome ministru Sertiću i premijeru naše Vlade - naglasio je Bunford.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i dr Janoš Babić, generalni konzul Mađarske, Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine, Gojko Radić, savetnik premijera Srbije, Balint Juhas, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, Jene Maglai, gradonačelnik grada Subotice, Slobodan Vojinović, predsednik Regionalne privredne komore Subotica, Tibor David, predsednik „Masterplast grupacije“ i Gabor Čoklo, tehnički direktor „Masterplast grupacije”.

9075_4.jpg
 

„Masterplast YU” je deo „Masterplast grupacije” koja posluje u sektoru građevinarstva i termoizolacija i poseduje pogon za proizvodnju poliestirena ili stiropora u Subotici i pogon za proizvodnju zaštitnih lajsni za fasade.
Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop