Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Međunarodni klub žena donirao Opštoj bolnici ultrazvučni aparat

17.05.2015.

Međunarodni klub žena (IWC) Beograda donirao je Opštoj bolnici Subotica  ultrazvučni aparat čija je vrednost oko 35.000 evra. Donacija je realizovana  u oviru projekta opremanja Centra za vantelesnu oplodnju u subotičkoj Opštoj bolnici. Ultrazvučni aparat ima tri sonde, od kojih je jedna 4d sonda koja će se koristiti u subspecijalističkoj ambulanti za dijagnostiku i lečenje steriliteta. Pokrajinska vlada je za opremanje Centra izdvojila deset miliona dinara, dok je subotička lokalna samouprava za izvođenje građevinskih i drugih radova obezbedila četiri miliona dinara.

9074_1.jpg 

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević je, tim povodom, izrazio zadovoljstvo što se danas u Subotici na dva važna događaja iskazuje patriotizam: u Opštoj bolnici i kompaniji „Masterplast YU”.  

U obavezi smo da stvaramo preduslove da se u našoj zemlji poveća natalitet i da otvorimo što više novih radnih mesta, rekao je Ivanišević, i dodao da će i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pomoći da se Centar za vantelesnu oplodnju u Subotici otvori do kraja ove godine.

Predsednica Međunarodnog kluba žena Sara Kirbi je kazala da je ovaj klub u protekle četiri godine donirao 400.000 evra pomoći za razne humanitarne projekte u Srbiji.

– Donacija ultrazvučnog aparata Odeljenju za humanu reprodukciju u subotičkoj Opštoj bolnici omogućena je zahvaljujući aktivnostima Međunarodnog klub žena na Dobrotvornom bazaru, održanom početkom decembra 2014. godine u Beogradu. U taj dobrotvorni događaj bile su uključene ambasade i volonteri iz više od 40 zemalja. Nadam se da ćemo do kraja godine dobiti i fotografije parova koji će putem veštačke oplodnje da zasnuju porodice – istakla je Sara Kirbi.

 9074_2.jpg
Dr Aleksandar Radulović

Načelnik Centra za vantelesnu oplodnju prof. dr Aleksandar Radulović rekao je, između ostalog, da se na Odeljenju za humanu reprodukciju leče parovi i održava preventivno zdravlje u humanoj reprodukciji u populaciji, i da je ovo odeljenje značajno i za otkrivanje i lečenje ranih genetskih malformacija.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai podsetio je da se o neophodnosti izgradnje Centra za vantelesnu oplodnju u subotičkoj bolnici govori unazad sedam-osam godina, ali da se do sada, nažalost, nije daleko odmaklo u realizaciji tog projekta.  

- Pored Međunarodnog kluba žena, značaj ovog projekta prepoznali su Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, koja je u opremanje Centra za vantelesnu oplodnju opredelila sredstva u iznosu od deset miliona dinara, i subotička lokalna samouprava koja je, za građevinske i druge radove u okviru projekta, u budžetu za 2015. godinu predvidela četiri miliona dinara. Sa opremom koju je donirao Međunarodni klub žena obezbeđeno je više od 50 odsto sredstava neophodnih da bi se ovaj projaket realizovao do kraja 2015. godine – naglasio je Jene Maglai.

Prisutnima su se obratili bivša predsednica Međunarodnog kluba žena Elizabet Kuroki, posebni savetnik ministra Aleksandra Vulina Beatris Grozdanić, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i direktor Opšte bolnice Subotica dr Goran Bićanin.

9074_3.jpg
Jene Maglai, Elizabet Kuroki, Beatris Grozdanić i Ilija Maravić

Elizabet Kuroki i Beatris Grozdanić dobile su zahvalnice grada Subotice. Zahvalnice su im uručili Jene Maglai i Ilija Maravić.      

Nakon Opšte bolnice u Subotici, predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Međunarodnog kluba žena obišli su Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka”.  

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop