Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Najavljeno rešavanje problema vezanih za status FK „Preporod” iz Novog Žednika

08.05.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišao je, u Novom Žedniku, lokaciju na kojoj se nalazi igralište na kome novožednički Fudbalski klub „Preporod” igra utakmice u okviru Bačke lige, objekat sa svlačionicama, zapušteni betonski teren veličine rukometnog igrališta i još jedan fudbalski teren čija je gradnja započeta, i okončana, početkom osamdesetih godina. Obilazak ovog kompleksa koji je u zemljišnjim knjigama zaveden kao – poljana, realizovan je na poziv zamenika predsednika Saveta Mesne zajednice „Novi Žednik” Anđelka Savića i predsednika FK „Preporod” Dušana Prola.

 9043_1.jpg

Grad Subotica će, rekao je, tim povodom, gradonačelnik Maglai, pomoći da se reše već decenijama nerešeni imovinsko pravni odnosi vezani za ovaj kompleks površine 4,36 hektara na kome se nalaze sportski objekti, kao i da Fudbalski klub „Preporod” konačno dobije status da može da upravlja tim zemljištem.   

Sagovornici su se saglasili da se problemi vezani za ovu lokaciju rešavaju postepeno, korak po korak, uključujući i mere koje bi trebalo preduzeti na poboljšanju kvaliteta vode i rešavanju bespravnih ulazaka u posed.

9043_2.jpg 

Tokom razgovora je konstatovano da bi na ovom prostoru trebalo da se izgradi sportski centar u okviru koga bi se, posle izrade projektne dokumentacije, napravio i teren sa asfaltnom podlogom i osvetljenjem gde bi mladi iz Novog Žednika mogli da se okupljaju i organizuju turnire u košarci, odbojci, rukometu i malom fudbalu.

Gradonačelnik Maglai je obišao i prostor oko ambulante u Novom Žedniku. Put do ambulante, istakao je, trebalo bi što pre popraviti, a prostor oko nje urediti i oplemeniti novim sadržajima.

9043_3.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop