Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

„Kafa sa gradonačelnikom”

01.05.2015.

U okviru tradicionalne manifestacije „Prvomajski uranak”, na Velikoj terasi na Paliću organizovano je druženje gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija sa predstavnicima sredstava javnog informisanja pod nazivom „Kafa sa gradonačelnikom”. Slogan ovogodišnjeg, sada već tradicionalnog prvomajskog susreta gradonačelnika sa predstavnicima medija bio je „Briga me za Palić! A tebe?“, a tema – Palić i Palićko jezero, konkretni koraci u 2015. i 2016. godini. Sastanku su prisustvovali Lukrecija Đeri, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada Subotice i Goran Gabrić, direktor preduzeća „Park Palić”.

9026_1.jpg 

Nakon prezentacija Miljana Vuksanovića, koordinatora radne grupe za izradu Master-plana Palić 2015. i Ferenca Molnara, direktora JP „Palić-Ludaš”, koje su se odnosile na značaj Master plana razvoja regiona jezera Palić i Plan za unapređenje ekološkog stanja Palićkog jezera i njegove okoline, gradonačelnik Maglai je istakao da je u proteklih godinu dana napravljen ozbiljan iskorak u vezi rešavanja problematike Palićkog jezera i da je ubeđen da će se u sledećih godinu, do godinu i po videti konkretni rezultati.

- Nadam se da ćemo za godinu dana, ili oni koji budu ovde za godinu dana zaista imati čime da se pohvale. Uspeli smo da generišemo ne mala sredstva i za ovu godinu za realizaciju projekata na Paliću, tako da ćemo, verovatno, do kraja 2015. sredstvima dobijenim od Republike izgraditi Turistički informativni centar na Paliću. Iz Pokrajine očekujemo sredstva u iznosu od 30 miliona dinara za  projekte koji se odnose na oblast zaštite biodiverziteta, a iz republičkog budžeta više od 40 miliona dinara za projekte vezane za samo jezero i priobalje. U planu je, takođe, i izgradnja šetališta oko Omladinskog jezera, kao i raskrsnice u njegovoj blizini – naglasio je Jene Maglai.

9026_2.jpg

U okviru akcije „Briga me za Palić! A tebe?”, dodao je, ispred Velike terase postavljeni su panoi na kojima posetioci Palića mogu da vide i rezultate veoma zanimljive ankete o tome koliko Subotičani poznaju Palić.

- Rezultati su iznenađujući, pokazuju da veoma malo znamo o Paliću, a svi mi mnogo pametujemo oko toga šta i kako bi se trebalo raditi oko Palića. Smatram da samo ako svi zajedno zapnemo možemo kvalitetno da rešimo probleme i od Palića napravimo potencijal za razvoj ne samo Palića i Subotice nego i čitave regije – rekao je gradonačelnik Maglai.

9026_3.jpg 

Lukrecija Đeri je istakla da je Palić jedna od najznačajnijih turističkih destinacija u severnom delu Srbije, da je veoma važan za razvoj turizma i da ima svoju tradiciju.

- Drago mi je da vidim da svi zajedničkim snagama pokušavaju da unaprede turizam Palića i vrate mu onaj sjaj mondenskog letovališta, jer ovo mesto to i zaslužuje. Ne treba da zaboravimo ni Ludaško jezero koje je Ramsarsko, zaštićeno područje, vrlo važno za biodiverzitet i sam razvoj perspektivnog ekološkog turizma. Master plan, koji je u izradi, doprineće razvoju turizma jer tek nakon njegove izrade mogu da se raspisuju javne nabavke kako bi se krenulo u realizaciju infrastrukturnih rešenja – rekla je Lukrecija Đeri.

9026_4.jpg 

Novinari, kamermani i fotografi imali su priliku da prisustvuju dečjim radionicama na Velikoj terasi, kao i virtuelnom fotografisanju sa Vodotornjem. U realizaciju ovog dela programa bili su uključeni i aktivisti Kancelarije za mlade grada Subotice.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)