Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Završen IPA projekat „Sanacija poveznog puta do graničnog prelaza Bajmok-Bačalmaš“

28.04.2015.

U Velikoj većnici Gradske kuće danas je održana zatvarajuća konferencija IPA CBC projekta „Sanacija poveznog puta do graničnog prelaza Bajmok-Bačalmaš“. Vodeći partner u projektu je Nacionalna agencija za razvoj infrastrukture iz Budimpešte, a partner je grad Subotica.

9011_1.jpg 

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio i poželeo im uspešan rad zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković. Uz isticanje da je realizacija ovog projekta od izuzetnog značaja za grad Suboticu, on je gostima poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u našem gradu.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Balint Juhas rekao je, između ostalog, da će sanacija poveznog puta do graničnog prelaza Bajmok-Bačalmaš pomoći lakšem i bržem održavanju kontakata između Srbije i Mađarske, kao i kontakata između potencijalnih i postojećih partnera koji bi trebalo da sarađuju kako bi pripremili projekte.

Koordinator IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Kancelariji za evropske integracije Vlade Srbije, Ivana Davidović, navela je da je više od 200 projekata realizovano, ili se još uvek realizuje, u ovom programskom periodu.

Sledeći program će, najavila je, imati slične prioritete, biće zastupljeni projekti koji se tiču boljeg povezivanja regiona, u smislu poboljšanja saobraćajnih veza, kao i projekti koji se odnose na upravljanje vodama, turizam, kulturno nasleđe i poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

Prema njenim rečima, u sledećem programskom periodu će biti više sredstava, Evropska komisija je za taj program odvojila više od 65 miliona evra.  

Projekt menadžer, Melinda Nađ Kišeroš, podsetila je da je u nadležnosti lokalne samouprave bila sanacija i rekonstrukcija postojeće deonice puta koji povezuje Bajmok - Njegoševa ulica (šest kilometara) - i granični prelaz prema Mađarskoj sa Bačalmašom, kako bi se građanima omogućio brži prelaz na graničnom prelazu koji je, kako je ocenila, još uvek nedovoljno iskorišćen.

Ukupna vrednost projekta 1.672.835 evra, a vrednost donacije 1.421.909 evra. Grad Subotica je od donacije dobio 868.555 evra, ali je sa Pokrajinskim sekretarijatom za finansije obezbedio učešće od 15 odsto, odnosno 130.283,23 evra, s tim da je 112.463,25 evra izdvojio Pokrajinski sekretarijat za finansije, a 17.820 evra grad Subotica.

Projekat je počeo 1. marta 2013, radovi su trebali da traju do 31. avgusta 2014. godine, ali je zbog nekih dodatnih radova rok za okončanje projekta pomeren na 30. april 2015. godine.

Zatvarajućoj konferenciji prisustvovali su Gabor Kovač, konzul Mađarske u Subotici, Nikoleta Horvat, iz Kancelarije premijera Mađarske i Zorana Kaćanski, pomoćnica pokrajinskog sekretara za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy