Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Podrška Gradskom udruženju penzionera

19.03.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai posetio je danas Gradsko udruženje penzionera, gde je sa predsednicom Udruženja Dragicom Lučev razgovarao o aktivnostima koje ova socijalno-humanitarna organizacija preduzima u cilju unapređenja materijalnog i društvenog statusa penzionera.

 8905_1.jpg

Dragica Lučev je, predstavljajući Udruženje, kazala da ono broji više od 14.000 članova, da članarina, u zavisnosti od visine primanja, na godišnjem nivou iznosi od 180 do 900 dinara i da je jedan od najvažnijih zadataka rukovodstva subotičkog udruženja penzionera da pomogne svojim članovima da plaćanjem na rate lakše obezbede ogrev ili odu na kraći odmor, oporavak ili rehabilitaciju.

- U našem odmaralištu u Sokobanji, članovi, pridruženi članovi i simpatizeri našeg Udruženja u periodu od 1. maja do 10. oktobra na pet mesečnih rata mogu sebi da priušte desetodnevni odmor. Pored organizovanih očnih i zubarskih pregleda, merenja pritiska i šećera u krvi, članovima smo omogućili i da pod veoma povoljnim uslovima koriste usluge frizera i pedikira u salonima otvorenim u prostorijama našeg Udruženja, u ulici Save Šumanovića 2, u Subotici – rekla je Dragica Lučev.

U okviru Udruženja aktivno je više sekcija (slamarska, šah,  pikado, kuglanje, ribolov…) koje na svim takmičenjima ostvaruju veoma zapažene rezultate, navela je Dragica Lučev, i dodala da penzioneri prikupljanjem životnih namirnica i odeće brinu i o najsiromašnijim sugrađanima.

Ona je istakla da su penzioneri sa primanjima manjim od 25.000 dinara zadovoljni zbog mogućnosti besplatnog korišćenja usluga gradskog i prigradskog prevoza i da su u toku predizborne aktivnosti vezane za Godišnju skupštinu Gradskog udruženja penzionera koja će se održati 27. marta 2015. godine.

Gradonačelnik Maglai je rekao da bi, zbog teškog socijalnog položaja u kome se nalazi većina penzionera, celokupna društvena zajednica trebalo da se uključi u stvaranje boljeg i humanijeg odnosa prema penzionerima i poboljšanje njihovog položaja u društvu.

- Lokalna samouprava će se, u skladu sa mogućnostima, truditi da u narednom perodu podrži i pomogne Gradsko udruženje penzionera, kao dobrovoljnu i nestranačku organizaciju koja, između ostalog, ima za cilj da unapređuje i poboljšava materijalni i društveni položaj penzionera – naglasio je gradonačelnik Maglai.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop