Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dobra saradnja sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje

13.03.2015.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai razgovarao je danas, u Gradskoj kući, sa pomoćnicom pokrajinskog sekretara za finansije Ildiko Šnejder Šara, koja je sa delegacijom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice posetila naš grad. Cilj radne posete je jačanje saradnje u oblasti obrazovanja, službene upotrebe jezika i pisama, kao i informisanje predstavnika Grada o načinima na koji Sekretarijat, u okviru svojih nadležnosti, može da pruži podršku crkvama i verskim zajednicama koje deluju na teritoriji grada Subotice, nevladinim organizacijama nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica i obrazovnim ustanovama koje imaju sedište na teritoriji subotičke lokalne samouprave.

8881_1.jpg

Subotičkim srednjim školama koje su u 2014. godini učestvovale na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice odobrena su značajna sredstva za nabavku opreme, rekao je gradonačelnik Maglai obraćajući se novinarima nakon kratkog sastanka, i dodao da veruje da će se ta saradnja nastaviti i da će subotičke srednje škole i u ovoj školskoj godini moći da konkurišu za opremu koja je neophodna za izvođenje praktične nastave.

- Raduje me činjenica da će Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice u 2015. godini ovu podršku proširiti i na osnovne škole u kojima, u smislu opreme, takođe postoje određeni problemi. To je pozitivan pomak, a razgovarali smo i o dva ozbiljnija projekta koji se odnose na izvođenje  građevinskih radova u određenim subotičkim školama – kazao je Jene Maglai.

Uz isticanje da očekuje da će se u 2015. godini, nakon konkurisanja za sredstva na konkurs Uprave za kapitalna ulaganja, konačno odobriti sredstva i za obnovu fasade Tehničke škole „Ivan Sarić“, on je ocenio da postoje realni izgledi da se ti projekti i realizuju.

Ildiko Šnejder Šara je naglasila da Sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice odlično sarađuje sa gradom Suboticom.

- U 2014. godini grad Subotica je uspešno konkurisao na našim konkursima kada je reč o njihovim institucijama, ustanovama i organizacijama. Na taj način Sekretarijat je mogao da podrži određene projekte i ostale poslove grada Subotice sa ukupno 26 miliona dinara, od kojih je 23 miliona dinara bilo usmereno na sufinansiranje programa i projekata osnovnih i srednjih škola i domova učenika, dok je tri miliona dinara bilo usmereno na programe u vezi sa korišćenjem službene upotrebe jezika i pisma – navela je Ildiko Šnejder Šara.

Ona je naglasila da će Sekretarijat za obrazovanje ove godine raspisati nekoliko konkursa koji će biti usmereni prema ulaganjima u opremu za osnovne i srednje škole i domove učenika, kao i za programe i projekte osnovnih škola, srednjih škola i domova učenika, za šta će na raspolaganju biti 170 miliona dinara. I Uprava za kapitalna ulaganja će, dodala je, raspisati konkurs za investicije u ustanovama obrazovanja.

Delegacija Pokrajinskog sekretarijata će u toku dana posetiti i pet srednjih škola: Muzička škola, Gimnazija za talentovane đake „Kostolanji Deže”, Ekonomska srednja škola „Bosa Milićević”, Tehnička škola „Iva Sarić” i Politehnička škola, i dve mesne zajednice – „Bajnat” i „Prozivka”.

- Želimo da se neposredno upoznamo s problemima s kojima se oni suočavaju i sagledamo mogućnosti kako bi Sekretarijat zajedno sa njima mogao da reši te probleme, kao i da vidimo u kom pravcu su usmerili sredstva koja su tokom proteklih godina dobili iz pokrajinskog budžeta - kazala je Ildiko Šnejder Šara.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop