Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Obeležena školska slava Sveti Sava

27.01.2015.

Škole u Srbiji obeležavaju danas Svetog Savu, dan duhovnosti, školsku slavu u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Na Savindan nema nastave, ali đaci i nastavnici prisustvuju priredbama, sečenju slavskog kolača, odlaze u crkvu. Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Blaško Stantić i sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Magda Fehervari prisustvovali su obeležavanju školske slave u Osnovnoj školi „Pionir“, u Starom Žedniku.

 8556_1.jpg

Učenici ove škole potrudili su se da Savindan ulepšaju svojom pesmom i recitalima. U pripremanju bogatog programa pomoć su im pružili njihovi učitelji i nastavnici.

Uz izražavanje zahvalnosti lokalnoj samoupravi koja je, kako je rekao, Osnovnoj školi „Pionir“ u Starom Žedniku uvek izlazila u susret, direktor škole Vladan Davidović je, obraćajući se prisutnima, čestitao školsku slavu svim učenicima, roditeljima i nastavnicima. On je naglasio da bi želeo da đaci dobro uče, da se u školama otvaraju nova odeljenja, da se više ulaže u obrazovanje i da mladi ljudi ostaju u našoj zemlji.

Gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima, podsetio da je prošle godine sa saradnicima prisustvovao obeležavanju školske slave u OŠ „Sveti Sava“, u Subotici, i dodao da je smatrao da bi ove godine na Savindan trebalo da se obiđe neka od osnovnih škola u prigradskim naseljima.  

- Prijatno sam iznenađen programom koji su nam učenici ove škole priredili. Naša obaveza je da se svi zajedno potrudimo da poboljšanjem uslova života i standarda zadržimo mlade ljude na selu, kako bi i u školama u ruralnim sredinama bilo što više dece. U narednom periodu više pažnje ćemo posvetiti školskim objektima u prigradskim mesnim zajednicama i šta bi, ako se ukaže potreba, trebalo preduzeti da se situacija popravi. Ovo je, takođe, i prilika da se upoznamo sa poteškoćama i problemima sa kojima se zaposleni u školskim ustanovama susreću, ali i sa pozitivnim stranama njihovog poziva – istakao je gradonačelnik Maglai.

8556_2.jpg 

Sveti Sava je ustanovljen kao školska slava na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja u Kragujevcu 2. januara 1840. godine odlukom Sovjeta Knjaževstva Srpskog i iste godine proslavljan u Kragujevcu i Beogradu.Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop