Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 27. sednica Skupštine grada

30.12.2014.

Na 27. sednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 30 tačaka dnevnog reda. Odbornici su, između ostalog, doneli Odluku o budžetu grada Subotice za 2015. godinu, Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o cenama za isporučenu toplotnu energiju Javnog komunalnog preduzeća „Subotička toplana” i Zaključak o usvajanju Programa razvoja sporta grada Subotice za period od 2015. do 2018. godine.

 8508_1.jpg

Odluka o budžetu grada Subotice za 2015. godinu usvojena je većinom glasova. Planirani obim budžeta iznosi 5,499 milijardi dinara, a ukoliko se izuzme 500 miliona dinara predviđenih za gradnju Kolektora II, budžet Grada iznosi 4,99 milijardi dinara, što je 230 miliona dinara manje u odnosu na rebalansirani budžet iz 2014. godine. Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je ocenio da je ovo realan i štedljiv budžet.

Odlukom Skupštine grada od 1. januara 2015. počinje da se primenjuje novi cenovnik JKP „Subotička toplana” izrađen po novom tarifnom sistemu. Po ovom sistemu fiksni i varijabilni deo utroška toplotne energije će biti objedinjeni i za građane će iznositi 8,10 dinara po kilovat-času, dok će za poslovne potrošače biti 10,12 dinara po kilovat-času.

Program razvoja sporta grada Subotice za period od 2015. do 2018. godine i Akcioni plan za njegovu primenu izrađeni su u skladu sa nacrtom Nacionalne strategije razvoja sporta u Republici Srbiji i Zakonom o sportu, kojim je predviđeno uključivanje lokalnih samouprava u planiranje i razvoj ove značajne oblasti za sve građane, sportiste i sportske klubove, saveze i udruženja, kao i činjenicom da sport kao delatnost od posebnog značaja treba da ispuni svoju naglašenu društvenu misiju koja pored takmičarskog ima važan vaspitni, zdravstveni, kulturni, socijalni i drugi sadržaj.

Opšti cilj Programa razvoja sporta grada Subotice, izrađenog na osnovu sumiranja dosadašnjih iskustava, analize stanja u sportu u Subotici i uočenih problema i potreba za čije rešavanje su, prateći moderne tendencije, date smernice i akcioni plan, jeste unapređenje i razvoj sporta u našem gradu kroz sistemsku, stratešku i organizacijsku brigu sa jasno određenim konkretnim merama za rešavanje problema u svim oblastima sporta.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop