Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Informatičko opismenjavanje žena iz prigradskih naselja

27.11.2014.

Grad Subotica - Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i Ruralni edukativni centar, uz finansijsku podršku Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, okončali su projekat pod nazivom „Pružimo jednake šanse za informatičko opismenjavanje žena u prigradskim naseljima grada Subotice”.

8438_1.jpg

U Medija-centru u Gradskoj kući danas je, tim povodom, organizovana svečana dodela diploma za 15 žena iz Bajmoka koje su tokom oktobra i novembra 2014. godine završile obuku, na mađarskom jeziku, za osnovno korišćenje računara, interneta i društvenih mreža. Diplome o završenoj osnovnoj obuci za rad na računaru uručio im je Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje.

Blaško Stantić je, uoči uručenja diploma, istakao da je cilj ovog projekta bio da žene iz ruralnih područja ovladaju veštinama korišćenja računara i informacionih tehnologija i time doprinesu svom ekonomskom osnaživanju, kao i osnaživanju porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u kome žive i rade.

Marica Stantić, iz Ruralnog edukativnog centra, rekla je da je obuka realizovana u informatičkom kabinetu Osnovne škole „Vuk Karadžić“, u Bajmoku i da je za obuku angažovan stručnjak iz oblasti informacionih tehnologija.

- Obuka se sastojala od praktične nastave za ovladavanje neophodnim osnovama korišćenja računara (Windows, Word, Internet, društvene mreže) i protekla je po planu i bez poteškoća. Za potrebe nastave štampani su priručnici i radni materijal o osnovama korišćenja računara koji je podeljen polaznicima obuke – kazala je Marica Stantić.

Ukupna vrednost projekta je 60.000 dinara.


Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop