Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nova tartan staza na Gradskom stadionu do kraja naredne godine

13.11.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, sastali su se sa generalnim sekretarom Atletskog saveza Srbije Slobodanom Brankovićem i predstavnicima Atletskog kluba Spartak.

 8425_1.jpg

Nakon zajedničkog obilaska Gradskog stadiona, gde su se, kako je rečeno, uverili u veoma loše stanje već dotrajale atletske staze, i razgovora u Zelenoj sali Gradske kuće, gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima, izjavio da novo, ambiciozno rukovodstvo Atletskog kluba Spartak namerava da klub na čijem je čelu podigne na nivo koji je imao pre nekoliko decenija.

- Tartan podloga na Gradskom stadionu postavljena je 1975. godine, mnogo je propala i sada je, praktično, neupotrebljiva. Cilj Atletskog kluba Spartak, grada Subotice i Atletskog saveza Srbije je da naš grad ponovo bude prepoznatljiv po atletici. U tom smislu dogovorili smo preduzimanje određenih koraka i ja se nadam da ćemo uz pomoć Atletskog saveza Srbije sledeće godine uspeti da u potpunosti obnovimo tartan stazu na Gradskom stadionu. Želimo da poboljšamo i ostale uslove važne za atletiku kako bi Subotica ponovo mogla da organizuje atletska takmičenja i mitinge od šireg značaja – istakao je Jene Maglai.

Slobodan Branković je naglasio da je zajednička želja AK Spartak, grada Subotice i ASS vraćanje atletske staze u Suboticu i vraćanje Subotice na atletsku mapu Srbije i Evrope.

- Atletski savez Srbije će zajedno sa Ministarstvom za omladinu i sport rešiti problem propale tartan staze u Subotici. Lokalna samouprava će odraditi grube radove, a Atletski savez Srbije će preko svoje fonadacije donirati tartan stazu sa opremom koja je neophodna za realizaciju kako trenažnog procesa tako i velikih takmičenja. Kada to u toku godine budemo uradili, onda slede druge delatnosti koje smo takođe dogovorili, a to su organizacija domaćih i međunarodnih atletskih takmičenja. Nadam se da ćemo do kraja 2015. godine moći da se pohvalimo rezultatima današnjeg dogovora – rekao je Branković.

On je dodao da je perspektiva da Subotica, možda, 2017. godine bude domaćin ekipnog Evropskog šampionata na kojem će Srbija u konkurenciji osam zemalja pokušati da uđe u viši rang takmičenja.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)