Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Održana 25. sednica Skupštine grada

30.10.2014.

Na današnjoj, 25. sednici Skupštine grada, usvojeno je svih 18 tačaka dnevnog reda. Odbornici su, između ostalog, većinom glasova prihvatili i izveštaj o ostvarivanju budžeta za prvih devet meseci ove godine. U periodu januar-septembar 2014. godine budžet grada Subotice je raspolagao sa sredstvima u visini od 3.048.202.994,8 dinara što iznosi 53,22 odsto planiranog godišnjeg obima, a u odnosu na isti period prethodne godine raspolagano je sa 5,85 odsto manje sredstava.

8412_1.jpg 

U strukturi raspoloživih sredstava preneta neutrošena sredstva iz prethodne godine učestvuju sa 8,26 posto, odnosno 251.823.673,90 dinara. Tekući prihodi budžeta ostvareni su u visini od 2.786.944.117,94 dinara, što predstavlja 60,19 odsto planiranog obima, a u odnosu na isti period prethodne godine ostvareno je 5,61 odsto manje sredstava.

Primanja budžeta ostvarena su u visini od 9.435.202,54 dinara, što predstavlja 1,13 posto od godišnjeg plana, pošto nisu realizovana planirana zaduživanja u visini od 340 miliona dinara, ni prodaja zemljišta u visini od 490 miliona dinara. Od ukupno raspoloživih sredstava budžeta grada utrošeno je 93,43 odsto, odnosno 2.847.840.625,76 dinara.

Skupština grada usvojila je i novi tarifni sistem za obračun isporučene toplotne energije koji će primenjivati JKP „Subotička toplana”. Korisnici usluga će ubuduće grejanje plaćati samo tokom grejne sezone, pa se samim tim ukida fiksni deo iznosa koji se nalazio na njihovim računima tokom cele godine. Na računima će biti ispostavljena samo tekuća potrošnja, a između „Toplane” i korisnika usluga biće sklopljen ugovor. Ovim ugovorom biće omogućeno trajno isključenje sa mreže, kao i privremeno isključenje, najdruže u trajanju od dve godine.  

Odbornici su usvojili i pravilnik o subvencionisanju cena komunalnih usluga JKP „Vodovod i kanalizacija”, JKP „Čistoća i zelenilo”, JKP „Dimničar” i JP „Subotica-trans”, prema kojem će popust od 20, 30 i 50 odsto na pojedine usluge moći da ostvare porodice palih boraca i članove porodica umrlih ratnih vojnih invalida, kao i niz drugih kategorija u stanju socijalne potrebe i socijalne zaštite.

Skupštine je usvojila i tekst sporazuma o bratimljenju između grada Bresta u Belorusiji i Subotice, a usvojena je i Odluka o usvajanju Lokalnog akcionog plana za rešavanje pitanja izbeglih, interno raseljenih lica i povratnika u gradu Subotici za period od 2014-2016. godine.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy