Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ambasador Holandije na Ludašu

30.10.2014.

U okviru projekta „Kao na razglednici - šta prirodi Srbije donosi članstvo u EU“, koji realizuju Mladi istraživači Srbije uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, ambasador Kraljevine Holandije u Beogradu Laurent Stokvis obišao je danas Vizitorski centar Ludaš i Ludaško jezero. Domaćini ove posete bili su gradonačelnik Subotice Jene Maglai, Javno preduzeće „Palić-Ludaš" i Mladi istraživači Srbije.

 8407_1.jpg

Na pres-konferenciji, upriličenoj tim povodom u Vizitorskom centru Ludaškog jezera, Stokvis je rekao da ga impresionira neverovatna energija koju pokazuju i zaposleni, i volonteri, uključeni u realizaciju ovog projekta.

- U zaštiti prirode je jako bitno uključiti celu zajednicu, jer samo na taj način možemo da zaštitimo prirodu - istakao je ambasador Stokvis koji je, u okviru projekta, postavljen za „ambasadora Specijalnog rezervata prirode Ludaško jezero”.

Gradonačelnik Maglai je rekao da je poseta ambasadora Holandije, između ostalog, i prilika za uspostavljanje tešnje saradnje vezane za projekte koji se odnose na naše vode, s obzirom na to da, kako je rekao, Holanđani imaju ogromno iskustvo kada je reč o gazdovanju vodama i očuvanju životne sredine.

Radna grupa, dodao je, koja je radila Platformu za unapređenje ekološkog statusa Palićkog jezera i Akcioni plan počela je da radi i Platformu za unapređenje ekološkog statusa Ludaškog jezera.

- To su strateški dokumenti i zadatak lokalne samouprave grada Subotice, Javnog preduzeća ‘Palić-Ludaš’ i naših partnera koji žele da nam pomognu jeste da se u narednom periodu ti programi i projekti realizuju. To nije lak i jednostavan poduhvat, trajaće, verovatno, i duže od decenije, ali je krajnje vreme da se sa ovom problematikom ozbiljno uhvatimo u koštac – naglasio je Jene Maglai.

Osnovni cilj projekta „Kao na razglednici – šta prirodi Srbije donosi članstvo u EU” je unapređenje saradnje i upravljanje zaštićenim područjima u Srbiji kroz primenu evropskih standarda, a razlozi za njegovo pokretanje - niska svest o potrebi zaštite prirode, trajna degradacija staništa i vrsta i kompleksnost reformi koje nas očekuju u oblasti zaštite životne sredine.

U narednom periodu biće realizovan niz edukativno-promotivnih aktivnosti, a među najbitnijim su štampanje razglednica za SRP Ludaško jezero, NP Đerdap, PIO Gradac, SRP Zasavica i SRP Uvac, pokretanje onlajn kursa o pregovaračkom Poglavlju 27 posvećenom životnoj sredini i uspostavljanje saradnje sa ambasadama zemalja članica EU.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop