Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Saradnja Subotice i kineskog grada Šaosinga

27.10.2014.

U Gradskoj kući zaključen je Memorandum o razvijanju odnosa prijateljske razmene između grada Subotice i Šaosinga, petomilionskog grada iz primorske provincije Džeđang na istoku Narodne Republike Kine. Memorandum su postpisali gradonačelnik Subotice Jene Maglai i Qian Jianmin, partijski sekretar (KPK) grada Šaosinga.

 8401_1.jpg

Posetu delegacije iz Kine i današnji susret vezan za uspostavljanje saradnje između gradova Subotice i Šaosinga nekoliko meseci je pripremao član Gradskog veća zadužen za privredu Nebojša Daraboš, rekao je gradonačelnik Maglai obraćajući se novinarima posle potpisivanja Memoranduma u Zelenoj sali Gradske kuće.

Tokom sastanka, dodao je, razgovaralo se o mogućnostima saradnje u oblasti privrede i kulture, međusobnim posetama i uspostavljanju partnerskih odnosa koji mogu da se izgrade između Subotice i Šaosinga na osnovama da i jedan i drugi grad u budućnosti imaju benefite od te saradnje.

- Kineska delegacija je zainteresovana za mogućnosti koje Subotica pruža kada je reč o investicijama, a i mi smo bili otvoreni za saradnju sa jednim gradom iz države koja je svetska velesila u svakom pogledu. U cilju podizanja naše saradnje na jedan viši nivo, dogovorili smo se da nastavimo dalje kontakte na nivou eksperata dva grada i da pripremimo konkretne projekte i programe za oblasti u kojima nameravamo da sarađujemo – istakao je Jene Maglai.

8401_2.jpg 

Uz konstataciju da je ekonomska saradnja između Subotice i Šaosinga praktično već počela, s obzirom na to da je vlasnik Volong grupe koja je preuzela fabriku elektromotora i malih mašina ATB Sever takođe iz grada Šaosinga, Qian Jianmin je izjavio da punim srcem ulazi u ovu saradnju, da je jako zadovoljan što je potpisan Memorandum i da veruje da će od te saradnje obe strane imati koristi.

Rukovodstva gradova Subotice i Šaosinga će održavati redovan kontakt kako bi omogućili konsultacije u vezi sa razmenom u stvarima od zajedničkog interesa, a međusobna veza će biti održavana na nivou Gradskog veća grada Subotice i Kancelarije za inostrane i prekomorske poslove opštinske uprave Šaosinga.

Posle svečanog potpisivanja Memoranduma i izjava za medije, Qian Jianmin je gradonačelniku Jeneu Maglaiju poklonio sliku jednog poznatog umetnika iz Šaosinga.

8401_3.jpg
 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop