Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ekonomičnije grejanje u OŠ „Kizur Ištvan”

17.10.2014.

Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave grada Subotice i Javnog komunalnog preduzeća „Suboticagas” koje je izvršilo uplatu dela dobiti iz 2013. godine u gradski budžet, u Osnovnoj školi „Kizur Ištvan” već od ove grejne sezone sa grejanja na naftu prešlo se na grejanje na gas. Pored ove škole, projektom gasifikacije obuhvaćene su i osnovne škole „Đuro Salaj”, „Ivan Goran Kovačić”, „Matko Vuković” i „Sečenji Ištvan”.

 8394_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima obišao je danas novo postrojenje za grejanje na gas u OŠ „Kizur Ištvan“. Prošle godine u pet osnovnih škola koje su obuhvaćene projektom gasifikacije samo na naftu utrošeno je više od 16 miliona dinara, izjavio je, tim povodom, gradonačelnik Maglai, i dodao da očekuje da će prelaskom na efikasnije, jeftinije i ekološki čistije grejanje na gas ušteda u troškovima grejanja ovih škola biti oko 50 odsto

- Ta sredstva ćemo uložiti za potrebe škola i nabavku neophodne opreme za kvalitetniji rad obrazovnih ustanova. Ovo je samo prvi korak. Nadam se da ćemo sledeće godine zajedno sa ’Suboticagasom’ nastaviti sa gasifikacijom još nekih objekata i realizacijom ovog projekta ostvariti ozbiljne uštede. Na taj način ćemo uštedeti više desetina miliona dinara koje grad izdvaja za energente i ta sredstva usmeriti tamo gde je to najpotrebnije – naglasio je Jene Maglai.

On je istakao da je ovaj projekat gasifikacije dobar primer da javna i javno-komunalna preduzeća i lokalna samouprava mogu da sarađuju i uspešno realizuju projekte koji su u interesu naše zajednice i koji obezbeđuju ozbiljne uštede u budžetu Grada.     

Direktorka OŠ „Kizur Ištvan“, Vesna Dulić, rekla je da su radovi na postavljanju gasne instalacije počeli 1. jula, da su završeni u predviđenom roku i da je radove izvodilo preduzeće „Cimgas“.

8394_2.jpg

- Do početka grejne sezone prošli smo i tehnički prijem i sada očekujemo dobijanje upotrebne dozvole. Do sada smo, na grejanje 3604 kvadratna metra grejne površine, na naftu godišnje trošili od četiri do četiri i po miliona dinara – kazala je Vesna Dulić.

Vršilac dužnosti direktora JKP „Suboticagas”, Dragan Božinović, kaže da je „Suboticagas” na ovaj način dobilo nove potrošače, a korisnici, osnovne škole, kvalitetnije i jeftinije grejanje.

Učenici OŠ „Kizur Ištvan” priredili su za goste prigodan program.

8394_3.jpg

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop