Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Svetski dan borbe protiv siromaštva

17.10.2014.

Povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica danas su deljeni paketi sa prehrambenim namirnicama i higijenskim sredstvima najsiromašnijim Subotičanima.

8393_1.jpg

Podeli paketa prisustvovao je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite koji je, tim povodom, istakao da je grad Subotica obezbedio novčana sredstva u iznosu od 3.100.000 dinara za nabavku 2600 paketa sa hranom i sredstvima za higijenu za Subotičane koji su, prema evidenciji Centra za socijalni rad, u stanju socijalne potrebe i ne pripadaju kategoriji korisnika Narodnje kuhinje.

Paketi će biti distribuirani po mesnim zajednicama i u sedištu  Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, rekao je Milimir Vujadinović, i podsetio da grad Subotica za najsiromašnije sugrađane obezbeđuje i jednokratnu novčanu pomoć, i finansira program Narodne kuhinje Crvenog krsta.

- U Subotici se, prema evidenciji Centra za socijalni rad, trenutno nalazi 4008 porodica koje su korisnici novčane socijalne pomoći. U gradskom budžetu je za te namene ove godine obezbeđeno više od šest miliona dinara, a oko 1000 naših sugrađana iskoristilo je to pravo na jednokratnu novčanu pomoć. Grad ove godine sa 20 miliona dinara finansira i rad Narodne kuhinje Crvenog krsta, koja priprema obroke za 1.100 Subotičana, a izdvojili smo i četiri miliona dinara za nabavku ogreva socijalno ugroženima – naglasio je Vujadinović.

Prema procenama Ujedinjenih nacija u svetu ima više od 2,2 milijarde ljudi koji su siromašni ili su na pragu siromaštva.

U Srbiji se procenjuje da oko 24 odsto od ukupno sedam miliona građana živi u opasnosti od siromaštva, a u najtežem položaju su mnogočlane porodice, deca, nezaposleni, samohrani roditelji, kao i osobe sa invaliditetom i njihove porodice.   

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0