Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ambasador Izraela u Subotici

14.10.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai sa saradnicima priredio je prijem za ambasadora Izraela u Republici Srbiji Jozefa Levija koji je danas boravio u našem gradu.

8387_1.jpg 

Uz konstataciju da je susret sa ambasadorom Levijem bio iskren i otvoren, gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima posle sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, izjavio da se razgovaralo o unapređenju ekonomske i kulturne saradnje između grada Subotice i Izraela.

- Vidim mogućnost da se izraelske kompanije pojave u Subotici i da na taj način pojačamo prisustvo izraelskog kapitala u našem gradu. Osim toga, postoji i mogućnost kulturne saradnje, koja je takođe veoma važna. Ambasadora Izraela upoznali smo i sa projektom izgradnje i rekonstrukcije subotičke Sinagoge. Smatram da je današnji sastanak bio plodonosan i da će ubrzo doneti i konkretne rezultate – istakao je Jene Maglai.

Jozef Levi je ocenio da je Subotica, zbog svoje lokacije i vrednih ljudi, dobro mesto za investicije.

- Obećavam da ću učiniti sve kako bismo učestvovali u ekonomskom razvoju Subotice, jer smatram da je predivno mesto sa jedinstvenom lokacijom i veoma obrazovanim ljudima. Zadivljen sam multikulturalnošću i multietničnošću grada koji je sjajan primer dobrog suživota između Srba i drugih manjina. Impresionirala me je i energija i dobro planiranje u vezi saradnje sa Izraelom. Dogovorili smo se da što pre u Subotici održimo Nedelju izraelske kulture – kazao je ambasador Levi.

On je rekao da će sa zadovoljstvom pratiti radove vezane za rekonstrukciju Sinagoge i podsetio da je Subotica imala izuzetno prosperitetnu jevrejsku zajednicu koja je u Drugom svetskom ratu stradala u Holokaustu.

- Oni se ne mogu vratiti, ali hram, Sinagoga, koja je centar duhovnog, religioznog i kulturnog života Jevreja u Subotici još uvek postoji i spomenik je značajnih vremena prošlosti i saradnje u sadašnjosti – naglasio je Jozef Levi.

Ambasador Jozef Levi posetio je i Jevrejsku opštinu, gde je govorio o političkom trenutku Izraela i njegovoj vezi sa jevrejskom dijasporom u svetu.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop