Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Sanacija i zamena dotrajalih nadstrešnica na autobuskim stajalištima

07.10.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada Ilija Maravić i v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada, Peter Blau, danas su, u ulici Partizanskih baza, obišli jednu od 20 lokacija u našem gradu gde će se, do 25. oktobra, montirati nova autobuska stajališta. Ukupna vrednost investicije iznosi 4,6 miliona dinara, bez PDV, a izvođač je firma „Petro-mont”, iz Novog Sada, koja je dobila posao kroz javnu nabavku.

8380_1.jpg 

Autobuska stajališta će biti montirana u četiri varijante, u zavisnosti od infrastrukturnih mogućnosti na samoj lokaciji, a lokacije za zamenu stajališta određene su u dogovoru sa JP „Subotica-trans”.

Gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima, naglasio da se posle više godina obećavanja da će autobuska stajališta biti obnovljena konačno krenulo u realizaciju tog obećanja.  

- Stajališta su modernog  izgleda, ove godine ćemo, do 25. oktobra, obnoviti 20 stajališta, a tokom naredne dve godine očekujem da ćemo zameniti sva autobuska stajališta u gradskim i prigradskim naseljima – najavio je Jene Maglai.

Prema njegovim rečima, cilj projekta sanacije i zamene dotrajalih nadstrešnica (pečurki) na autobuskim stajalištima je da građani imaju lepša stajališta, što je, kako je rekao, korak napred u generalnom uređenju grada.

On je napomenuo da će se obratiti pažnja i na odnošenje smeća sa ovih stajališta, konstatujući da to u prethodnom periodu nije urađeno na prikladan način.

- Ovaj problem mora da se reši. Naložio sam Direkciji za izgradnju grada da se time pozabave, jer ne možemo stalno da prebacujemo odgovornost čija je to nadležnost, da li ’Subotica-transa’ ili ’Čistoće i zelenila’ – istakao je Jene Maglai.

U planu za sledeću godinu po rečima Petera Blaua je zamena stajališta u zaštićenom delu u užem centru grada, ali i na Paliću, a sve u dogovoru sa Međuopštinskim zavodom za zaštitu spomenika.

8380_2.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)