Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Saradnja Subotice i Banjaluke

09.10.2014.

Gradonačelnici Banjaluke i Subotice, Slobodan Gavranović i Jene Maglai, potpisali su juče, u Banjaluci, Pismo o namerama o saradnji dva grada. Radnom sastanku i svečanom potpisivanju Pisma o namerama o saradnji Banjaluke i Subotice prisustvovali su predsednik Skupštine grada Ilija Maravić, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Nebojša Daraboš i Ivan Vojnić Tunić, sekretar Regionalne privredne komore Subotica, kao i saradnici gradonačelnika Banjaluke.

8378_1.jpg 

Gavranović je, obraćajući se novinarima nakon radnog sastanka, rekao da je potpisivanja Pisma o namerama samo početak dobre i plodonosne saradnje značajne za ekonomski, kulturni, sportski i svaki drugi prosperitet dva prijateljska grada.  

- Naš cilj je potpisivanje sporazuma o saradnji i prijateljstvu dva grada. Do tada ćemo zadužiti odgovarajuće gradske službe da definišu konkretne protokole, sa jasnim programima, merama i rokovima realizacije u svakoj od oblasti saradnje – istakao je Slobodan Gavranović.

Uz izražavanje zahvalnosti domaćinima na pozivu i mogućnosti uspostavljanja saradnje, gradonačelnik Maglai je, u svom obraćanju medijima, ocenio da Subotica i Banja Luka imaju mnogo zajedničkog i da, osim u oblasti ekonomije i kulture, mogu da sarađuju i u oblasti turizma, zdravstvene i socijalne zaštite.

8378_2.jpg 

On je rekao da je potpisivanje Pisma namera o saradnji dva grada  prva zvanična saradnja koju Subotica ostvaruje sa nekim od gradova u BiH i slična onoj koju Subotica ima sa Segedinom, u Mađarskoj, i Osijekom, u Hrvatskoj.

- Prvenstveno treba da se oslonimo na sopstvene snage, na regije koje su bliske i regije koje imaju zajedničke interese da sarađuju, a ne da tražimo pomoć sa strane – naglasio je Jene Maglai.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop