Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Razmatran nacrt nove Nacionalne strategije za mlade

03.10.2014.

U Velikoj većnici Gradske kuće održan je okrugli sto na kome je razmatran prvi radni nacrt nove Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i pripadajući Akcioni plan za period od 2015. do 2018. godine, čiji je proces izrade započelo Ministarstvo omladine i sporta.

8368_1.jpg 

U razmatranju prvog radnog nacrta nove Nacionalne strategije za mlade učestvovao je i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin koji je, tim povodom, rekao da je reč o dokumentu koji bi u narednih deset godina trebalo da bude strateški okvir državne politike kada je omladina u pitanju i da je vrlo važno to što će se putem ovakvih okruglih stolova moći da dobije povratna informacija o potrebama i željama mladih u Srbiji.

- Strategija sadrži osam tematskih celina koje se tiču života mladih – zapošljavanje i razvoj preduzetništva, obrazovanje, slobodno vreme, bezbednost,  mobilnost, volonterizam i aktivizam, u okviru koga sport i kultura zauzimaju najznačajnija mesta. Međutim, stvaranje mogućnosti za normalan život, pre svega u pogledu obrazovanja i zapošljavanja, kao i sprovođenje Strategije i svega što je ona zacrtala, neće biti moguće bez učešća svih drugih resora, ministarstava i svih nivoa vlasti, kojima ključna reč mora biti 'omladina' – podvukao je Borovčanin.

Član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, rekao je da su na lokalnom nivou jasno definisane smernice kada je reč o politici mladih u našem gradu.

- U poslednje dve i po godine usvojili smo sva važna dokumenta, postavljena je politika za mlade i znamo tačno kojim pravcem treba da idemo. Prepoznati su svi problemi, zahvaljujući pre svega mladim ljudima u Subotici koji, uz našu pomoć, žele da se bore za sebe i utiču na događaje koji se upravo na njih odnose – naglasio je Ostrogonac.

8368_2.jpg 

U Lokalnom akcionom planu istaknut je rad sa mladima u ruralnim sredinama, kazala je Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade grada Subotice.

- Naša dosadašnja iskustva su pozitivna, jer sve više mladih prepoznaje važnost Kancelarije za mlade. Mladi u Subotici su uključeni u kreiranje, ali i u realizaciju različitih programa koje realizujemo tokom godine – rekla je Dejana Baltes.

Pored predstavnika Ministarstva omladine i sporta, lokalne vlasti i Kancelarije za mlade, okruglom stolu su prisustvovali predstavnici udruženja, đačkih parlamenata i studentskih organizacija, kao i stručna javnost.


Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)