Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Prijem za Davora Štefaneka

01.10.2014.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai i član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac, danas su, u Gradskoj kući, priredili prijem za Davora Štefaneka, reprezentativca naše zemlje u rvanju grčko-rimskim stilom koji je 13. septembra 2014. godine osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma na Svetskom prvenstvu u Taškentu (Uzbekistan). Prijemu je prisustvovao trener Rvačkog kluba Spartak Sreten Damnjanović.

8362_1.jpg 

Čestitajući Štefaneku na tituli prvaka sveta kojom je, kako je rekao, krunisao svoju rvačku karijeru, gradonačelnik Maglai je istakao da je zlatna medalja osvojena u Taškentu veliko priznanje i za Davora Štefaneka, i za našu zajednicu, i za naš sport u celini.

On je naglasio da će Strategija razvoja sporta grada Subotice, čije se usvajanje očekuje do kraja ove godine, definisati i kriterijume po kojima će se tačno znati kojim će se klubovima i individualnim sportistima u narednom periodu pružati veća i sistemska podrška.

Uz izražavanje zahvalnosti na prijemu, Damnjanović je rekao da mu je želja da se Štefanek u predstojećem zimskom prelaznom roku iz zrenjaninskog Proletera vrati u svoj grad Suboticu kako bi pomogao Spartaku da u ovoj takmičarskoj godini osvoji titulu šampiona države u ekipnoj konkurenciji, kao i da ga Štefanek po okončanju rvačke karijere zameni na mestu trenera Rvačkog kluba Spartak.

8362_2.jpg 

Štefanek je kazao da je osvajanje zlatne medalje deo ispunjenja njegovog sna, da se nada da će na narednom Svetskom prvenstvu imati snage da odbrani titulu i da veruje da će na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru stići do neke od medalja.

Davor Štefanek je prvi posle sedam godina uspeo da u Srbiju vrati medalju u rvanju, i to na najbolji način – osvajanjem zlata.

Zlatne medalje na svetskim prvenstvima u rvanju osvajala su još dvojica Subotičana, Sreten Damnjanović (1971. godine) i Refik Memišević (1981. godine).

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)