Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Dodeljene nagrade „Turistički cvet“

30.09.2014.

- U okviru obeležavanja Svetskog dana turizma, u subotu, 27. septembra 2014. godine Turistička organizacija Srbije dodelila je najviše nacionalno priznanje u oblasti turizma – ’Turistički cvet’. Nagrada je dodeljena u četiri kategorije. U kategoriji ’Turistička organizacija’ priznanje je dodeljeno Turističkoj organizaciji grada Subotice, za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma u Srbiji – rekao je, na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući, Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam.

 8361_2.jpg

Direktorka Turističke organizacije grada Subotice, Ivana Anđelković, istakla je da je ponosna na priznanje, tim pre što je stiglo u godini koja jedna od najtežih za turizam. Ova nagrada je, dodala je, kruna naše zajedničke saradnje sa hotelijerima, organizatorima manifestacija, vinarima i svim drugim činiocima turističke privrede u gradu.

Turistička organizacija grada Subotice učestvovala je u brojnim projektima i aktivnostima na podizanju kvaliteta destinacije i promocije Subotice. Prezentovanje na sajmovima, društvenim mrežama, putem mobilne aplikacije i internet stranice prevedene na šest jezika, štampanje novih brošura o vinskom i seoskom turizmu, kao i saradnja sa turističkom privredom, Turističkom organizacijom Srbije i resornim ministarstvom, organizacijom „Srbija za mlade“ i susednim pograničnim gradom Segedinom doprinele su povećanju turističkog prometa za prvih šest meseci za oko 20 odsto.

Subotica, kao jedini predstavnik Srbije, od ove godine se nalazi u dve nove sertifikovane evropske kulturne rute Saveta Evrope: „Mreža evropskih gradova secesije“ i „Atrium“ – ruta arhitekture totalitarnih režima 20. veka“.

Subotička Sinagoga se, već od ranije, nalazi na sertifikovanoj „Evropskoj ruti kulturnog nasleđa“. Potencijal najvećeg grada na severu Bačke prepoznao je i „Njujork tajms“, koji ga je uvrstio u 52 destinacije koje treba posetiti u 2014. godini.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
«Desiré» (23.11.2019.-30.11.2019.)