Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Radni sastanak na temu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta

26.09.2014.

Na inicijativu gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, u Gradskoj kući je održana prezentacija projektnog rešenja adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta koje se radi na osnovu izmene projektnog zadatka usvojenog na 15. sednici Skupštine grada, 17. oktobra 2013. godine, u skladu sa Zaključcima Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.

8357_1.jpg 

Radnom sastanku na temu adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta prisustvovali su: Aleksandra Fulgosi, pomoćnik ministra kulture za zaštitu kulturnog nasleđa, Vesna Maricki Ostojić, samostalna savetnica u Ministarstvu kulture i informisanja, Milorad Đurić, zamenik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje, Nebojša Malenković, v. d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine sa saradnicima, Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada Subotice, šefovi odborničkih grupa u Skupštini grada, članovi Komisije za izmenu projekta adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta, direktori drama na srpskom i mađarskom jeziku Narodnog pozorišta i predstavnik firme „Support”, zadužene za nadzor nad projektom.

Uz kratko osvrtanje na istorijat projekta i okolnosti koje su ga pratile i isticanje da je jedan od najbrižljivijih zadataka bio kako u jednu ovakvu građevinu utkati sve domete savremenih tehnologija, projektanti sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, kome je poverena izmena glavnog projekta, predstavili su izmene i dopune glavnog projekta, projekat scenske tehnike i koncepte enterijera i pristupa enterijeru u pozorištu.

Predložena je i dinamika završetka projekata i konačna predaja revidirane projektne dokumentacije. Vršiocima tehničke kontrole na završni pregled i konačnu saglasnost uskoro će se predati Izmene glavnog arhitektonsko građevinskog projekta sa projektima instalacija i scenske tehnike i Glavni projekat spoljašnjeg uređenja, sa otklonjenim do sada datim primedbama tehničke kontrole, dopunjenim, ispravljenim i međusobno sinhronizovanim delovima i fazama projekata.

8357_2.jpg 

Narednih dana će se, kako je planirano, predati i finalna rekapitulacija predmera i predračuna projektom predviđenih radova, kao i arhitektonski crteži potrebni za izradu tenderske dokumentacije.

Finalna predaja dokumentacije – Izmene glavnog arhitektonsko građevinskog projekta sa projektima instalacije i scenske tehnike i Glavni projekat spoljnog uređenja predviđena je za sredinu oktobra, a do 1. novembra 2014. godine trebalo bi da bude predata i kompletna dokumentacija koja se odnosi na Idejni i glavni projekat enterijera i Izvođački projekat fasada.

Nakon kompletiranja dokumentacije i ishodovanja izmene građevinske dozvole prema ovoj dokumentaciji, stvoriće se uslovi da se krene u novu fazu realizacije adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u celini. 

                                                                                    Kabinet gradonačelnika

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop
Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0