Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
MZ Bajnat

Izveštaj o radu Mesne zajednice za 2013. godinu

23.01.2014.

GRAD SUBOTICA
MESNA ZAJEDNICA „BAJNAT“
SKUPŠTINA MESNE ZAJEDNICE
BROJ: 3/2-2014-1
DANA: 21. januara 2014.
24000 Subotica
Braće Radića 83
Telefon: 024-524-775
Mob.telefon: 065-9524-775
E-mail: mzbajnat@open.telekom.rs
ED/CV

 

IZVEŠTAJ O RADU MESNE ZAJEDNICE „BAJNAT“ ZA 2013. GODINU

U 2013-oj godini Skupština Mesne zajednice je održala šest, a Savet Mesne zajednice je jedanaest sednica, Komisija za komunalnu oblast održala je jednu sednicu.

U 2013-oj godini, a na osnovu Plana i programa rada iz komunalne oblasti je urađeno sledeće:

           1. Adaptacija zgrade mesne zajednice

U toku jula i avgusta meseca sprovedene su radnje na sprovođenju postupka javne nabavke. Javna nabavka sprovedena je u saradnji s JP „Direkcija za izgradnju Grada Subotica“. Najpovoljniji ponuđač bila je ZZ „Čačak“ PJ Beograd. Ugovor o izvođenju radova potpisan je 12. septembra. Radovi su izvedeni u zakonski predviđenom roku.

           2. Rekonstrukcija Bajnatske i Ulice Braće Radića

18. juna počela je rekonstrukcija Bajnatske i Ulice Braće Radića. Radovi su završeni u veoma kratkom roku. Pored rekonstrukcije, izvršeno je i obeležavanje pešačkih prelaza preko Ulice Braće RAdića. Takođe je urađeno i uređenje prilaza istim, kojih do sada nije bilo.

Aktivnosti u mesnoj zajednici tokom 2013. godine

Zaštita i unapređenje životne sredine

  • U okviru prolećne i jesenje akcije čišćenja i uređenja Grada, odvožen je kabasti otpad sa teritorije mesne zajednice. Akcija je trajala dva dana i to 11. i 12. aprila i 5. i 6. decembra.
  • 26. jula, članovi Skupštine i Saveta MZ organizovali su radnu akciju košenja trave.Trava je košena u sledećim ulicama Prešernovoj, Ivana Ivanića i Braće Radića.

Socijalna zaštita

Tokom aprila meseca počela se sprovoditi akcija o energetski zaštićenom kupcu. Uz pomoć gradske uprave socijalno ugroženim stanovnicima pružena je pomoć u ovoj oblasti.

U saradnji s gradskom organizacijom Crvenog krsta, izvršena je podela paketa hrane i higijenskog materijala socijalno ugroženim stanovnicima mesne zajednice.

Kultura i sport

Tokom godine nastavljena je saradnja s mačevalačkim klubom „Spartak“. Velika sala mesne zajednice se svakodnevno, pa i tokom vikenda, koristi za treninge ovog kluba.

Povremeno se sala koristi i za praktikovanje yoge.

Zdravstvo i obrazovanje

Dana 25. septembra 2013. godine u vremenu od 9,00 do 12,00 časova u prostorijama Mesne zajednice "Bajnat", povodom svetskog Dana srca, organizovana je akcija u sklopu zdravstveno - edukativne i preventivne oblasti. Akciju je organizovao Crveni krst Subotica - Gradska organizacija u partnerstvu sa Zavodom za javno zdravlje Subotica, Domom zdravlja Subotica i Apotekom Subotica. Aktivnosti koje su ovom akcijom izvođene su sledeće: merenje pritiska i stručno savetovanje, merenje šećera u krvi, merenje masnoće u krvi (holesterol, trigliceridi), merenje telesne visine i težine, saveti lekara i farmaceuta, prikupljanje starih lekova i distribucija promotivnih materijala.Po oceni organizatora, akcija je bila uspešna.

Poslednjeg utorka u mesecu počela je s radom služba patronaže Doma zdravlja Subotica. Tom prilikom se u mz meri krvni pritisak. Planiramo u 2014. godini organizovati i meranje šećera u krvi za stanovnike mesne zajednice.

U mesnoj zajednici od jula meseca organizovan je kurs engleskog jezika u trajanju od 8 meseci. Kurs je organizovan po nivoima znanja polaznika.

Javno obaveštavanje

Stanovništvo mesne zajednice obaveštavano je putem internet stranice mesne zajednice, a i putem oglasne table. Pored toga o svim dešavanjim u mesnoj zajednici dostavljali smo vesti i sredstvima informisanja.

Saradnja sa organima i telima Grada, državnim organima, javnim preduzećima i ustanovama

U saradnji s JP “Direkcija za izgradnju Grada Subotica” sproveden je postupak javne nabavke male vrednosti, vezano za radove na adaptaciji zgrade mesne zajednice.

U saradnji s GU penzionera aktiviran je rad MO udruženja penzionera, izabrano je rukovodstvo i udruženje aktivno radi. Organizovan je rad udruženja dva puta nedeljno.

Vršenje drugih poslova

  1. 13. februara obeležen je „Dan Mesne zajednice Bajnat“. Ove godine obeleženo je 49. godina postojanja Mesne zajednice. Ovaj dan prigodno je obeležen zajedničkom večerom članova Skupštine i Saveta Mesne zajednice.
  2. 16. martaje u prostorijama mesne zajednice održana Godišnja i izborna konferencija Mesnog udruženja boraca „Prozivka-Bajnat-Aleksandrovo-Ker“.
  3. 6. jula obeležen Dan borca polaganjem venaca na spomeniku na senćanskom groblju
  4. 11. septembra u mesnoj zajednici organizovano je druženje u okviru proslave 69. godina od osnivanja VIII VUB
  5. 29. oktobra za najstarije sugrađane priredili smo manifestaciju „Sunčana jesen života“. Uz prigodan program, koji je pripremio Dom učenika srednjih škola Subotica, kao i zakusku, najstarijim sugrađanima su uručeni prigodni pokloni.
  6. 21. decembra organizovali smo iznenađenje Deda Mraza za naše sugrađane. Tog dana članovi Skupštine i Saveta preodenuti u deda Mraza šetali su ulicama mesne zajednice. Prolaznike su počastili bombonima i tom prilikom im čestitali nastupajuće praznike. Ispred mesne zajednice kuvalo se vino koje je služeno prolaznicima uz čestitke za praznike.

Predsednik Skupštine MZ „Bajnat“
Emil Dulić

VANREDNA SITUACIJA
Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop