Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Donacija za Narodnu kuhinju

08.02.2013.

Tradicionalna turističko-privredna manifestacija „Kobasicijada“ održana je danas na subotičkom Trgu slobode. Gosti iz Turije poklonili su korisnicima Narodne kuhinje Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica 50 metara sveže kobasice. Događaju su prisustvovali član Gradskog veća zadužen za zdravstvo, socijalnu politiku i zaštitu životne sredine da Atila Čengeri i stručni saradnik Crvenog krsta Milka Erkman.

6519_1.jpg

Milka Erkman se zahvalila „Kobasicijadi” iz Turije što već duži niz godina na svoj način daje doprinos kvalitetu Narodne kuhinje Crvenog krsta u Subotici.

- Mi svake godine od ’Kobasicijade’ iz Turije imamo donaciju kobasice za Narodnu kuhinju. Svaka donacija je dobro došla i svaka se iskoristi na najbolji mogući način. Ova kobasica koju smo dobili će se iskoristiti u jednom obroku, jer svakodnevno pripremamo 1.100 obroka, kazala je Milka Erkman.

Atila Čengeri je ocenio da je ova donacija izuzetno značajna i za građane koji koriste usluge Narodne kuhinje i za sam grad.

- Grad je ove godine planirao veća sredstva za Narodnu kuhinju, nažalost, to neće značiti da će biti i veći broj obroka, jer su to samo oni izdaci koji praktično pokrivaju inflaciju i poskupljenje određenih namirnica. Zato je i veći značaj svih donacija koje stižu sa strane, a ovo nije prvi put da za Narodnu kuhinju iz Turije dobijamo kobasice, istakao je Atila Čengeri, i dodao da Grad pomaže Crvenom krstu i na druge načine da poveća sredstva iz donacija namenjena Narodnoj kuhinji.

Turijska „Kobasicijada”, 29. po redu, ove godine će se održati 23. februara u Turiji. Predsednik Organizacionog odbora „Kobasicijade” Miroslav Medurić je rekao da će se u Turiji toga dana napraviti kobasica duga 2.029 metara i da će se prijaviti za Ginisovu knjigu rekorda.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Međunarodni festival pozorišta za decu   (22.09.2019.-27.09.2019.)