Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
MZ Bajnat

Izveštaj o radu za 2011. godinu

31.05.2012.

GRAD SUBOTICA
MESNA ZAJEDNICA „BAJNAT“
Subotica, Braće Radića 83
Broj: 147/2011.
Dana: 19.XII 2011.
GRADSKA UPRAVA
Služba za opštu upravu i zajedničke poslove

PREDMET: Izveštaj o radu Mesne zajednice „Bajnat“ za 2011. godinu

U 2011. godini Skupština mesne zajednice je održala sedam sednica; Savet mesne zajednice je imao sedam sednica.

U 2011. godini na osnovu Plana i programa iz komunalne oblasti urađeno je sledeće:

- U saradnji sa JKP „ Pogrebno“ 2008. godine započeto je postavljanje betonskih kocki 50x50 cm, u ulici Mirka Pavića, između asfalta i ograde Senćanskog groblja. Pristupilo se uređivanju „parking prostora“ od betonskih kocki, koje su povađene prilikom revitalizacije pešačkih staza na teritoriji mesne zajednice što smo radili iz sredstava mesnog samodoprinosa. Izvođač radova je betonske kocke lagerovao pored groblja, umesto da ih odnese na smetlište. Radnici JKP „Pogrebno“, kada su imali vremena, postavljali su betonske kocke, da bi popločali taj prostor između asfalta i ograde groblja i na taj način radovi su završeni ove godine. Obezbeđeno je 50 parking mesta za vozila. Prilikom veće sahrane ova parking mesta su jako potrebna. Uspeli smo, izuzetno lepom saradnjom sa JKP „Pogrebno“, bez finansijskih sredstava, da obezbedimo 50 parking mesta za posetioce Senćanskog groblja.

- Direkcija za izgradnju grada Subotice je postavila temelje za kandelabere na neparnoj strani Senćanskog puta od Bajnatske ulice do prve pruge, pre nego što je izvršena revitalizacija zelene površine na toj lokaciji.

U 2011. godini iz preostalih sredstava mesnog samodoprinosa je urađeno:

U Mesnoj zajednici „Bajnat“ je 2008. godine isteklo naplaćivanje mesnog samodoprinosa, na računu MSD koji se vodi u mesnoj zajednici na dan 31.XII 2010. godine je bilo 22.825,36 dinara, a na budžetskom računu MSD je ostalo 387.879,30 dinara.

JKP „Čistoća i zelenilo“ je ove godine uplatilo na račun mesnog samodoprinosa MZ na osnovu potpisanog ugovora sa njima za izdatu saglasnost za priključak na javnu kanalizaciju 300.000,00 dinara. Od zaostalih sredstava mesnog samodoprinosa od ukupno 410.704,66 dinara i od JP „Čistoće i zelenila“ uplaćenih 300.000,00 dinara je urađeno Odlukom o uvođenju mesnog samodoprinosa predviđeno ozelenjavanje, urađeni su sledeći radovi:

 1. Na Senćanskom putu od Kumičićeve ulice do prve pruge:
  • skidanje bankine sa parne strane ulice,
  • orezivanje i otklanjanje suvih grana i stabala (izvađena 3 stabala topole pored prve pruge),
  • uređivanje drvoreda i mestimična sadnja ukrasnog šiblja sa leve strane puta od Kumičićeve do Bajnatske ulice,
  • podizanje žive ograde uz biciklističku stazu,
  • uređenje sa žbunastim, cvetnim sadnicama zelene površine od Bajnatske ulice do prve pruge,
  • zasađene su ruže na zelenom pojasu između dve kolovozne trake - ispred glavne autobuske stanice,
  • postavljene su korpe za smeće duž Senćanskog puta (od Kumičićeve do Bajnatske ulice).
 2. Sanitarne mere na postojećoj neuređenoj površini na neparnoj strani ulice Braće Radića; od ulice Ivana Milankovića (pekara Evropa) do Bajnatske ulice.
 3. Na parking prostoru zgrade u ulici Braće Radića 79. na mestu 7 izvađenih katalpi zasađene su nove sadnice.
 4. U Kumičićevoj ulici ispred zgrade sa četiri ulaza sa brojevima: 11, 13,15 i 17; skidanje bankine i revitalizacija žive ograde

Žiro račun mesnog samodoprinosa u mesnoj zajednici broj 840-2840745-22; kod Uprave za trezor, odlukom Skupštine MZ „Bajnat“ od 19.IV 2011. del. br. 41-4/2011; je zatvoren sa nalogom za ukidanje podračuna konsolidovanog računa trezora kod Uprave za trezor.Zadnji izvod MSD br. 5. od dana 10.05.2011. godine, stanje na računu je 0.00 dinara.

Od aktivnosti u mesnoj zajednici u 2011. godini izdvajamo:

- U februaru mesecu obeležen je „Dan Mesne zajednice Bajnat 13. februar“. Pošto se ove godine obeležava 47. godina postojanja Mesne zajednice, Skupština Mesne zajednice je donela Odluku da se ovaj praznik obeleži zajedničkom večerom članova Skupštine i Saveta Mesne zajednice. Večera je organizovana i plaćena iz sopstvenih prihoda Mesne zajednice.

- Klub ručnih radova Mesne zajednice obeležio je 8.mart međunarodni dan žena. Klub radi u okviru Mesne zajednice i žene se sastaju svakog utorka. Svojim rukotvorinama ukrašavaju zidove prostorija Mesne zajednice prilikom svečanosti koje se organizuju u Mesnoj zajednici. Savet je za proslavu 8.marta za članice Kluba ručnih radova odobrio sredstva za proslavu ovog praznika.

- U aprilu su raspisani izbori za članove Skupštine Mesne zajednice. Izbori su sprovedeni 5. i 12. juna. Rezultati izbora su bili realizovani konstitutivnom sednicom Skupštine Mesne zajednice. Sednica je održana 19. jula na kojoj je jednoglasno doneta odluka o potvrđivanju mandata članova u Skupštini Mesne zajednice. Na istoj sednici izvršen je i izbor predsednika, zamenika predsednika i člana Saveta Mesne zajednice.
- Maja meseca organizovan je Zbor građana na prezentaciju Nacrta Plana detaljne regulacije za deo prostora koji obuhvata i deo teritorije mesne zajednice (Senćanski put).

- 4. juna aktivno smo učestvovali u akciji „Veliko spremanje Srbije“. U akciji je učestvovalo 15 ljudi. Akcija je trajala od 9 do 13 časova. Učesnici akcije su se podelili u grupe. Sakupljali su otpad sa javnih površina. Prikupljeno je 32 džaka smeća. Za učesnike akcije Mesna zajednica je obezbedila bele majice sa natpisom: „VELIKO SPREMANJE SRBIJE“ MZ BAJNAT. Takođe su napravljene i fotografije o učesnicima akcije. Nakon završetka akcije organizovan je ručak za učesnike akcije kod jednog od učesnika akcije.

- Popis stanovništva koji je u Srbiji bio vršen od 1. do 15. oktobra sproveden je i na teritoriji mesne zajednice. U cilju nesmetanog odvijanja popisnih aktivnosti pre i u toku samog popisa stavili smo na raspolaganje, instruktorima za popis stanovništva i samim popisivačima, prostorije naše Mesne zajednice. Takođe smo redovno isticali na oglasnu tablu mesne zajednice sve podatke koje smo dobijali od Popisne komisije Grada Subotice.

- U oktobru mesecu (08.10.2011.) smo, u Šupljaku, učestvovali na trećem festivalu zdrave hrane „Etno food expo 2011“. Mesna zajednica je učestvovala u takmičenju u kuvanju tradicionalnog mađarskog gulaša od mesa mangulice. Ova aktivnost je finansirana iz sopstvenih prihoda Mesne zajednice.

- Priredba „Sunčana jesen života“ ove godine je bila organizovana 20. oktobra. Članovi Skupštine Mesne zajednice su pozivnicama pozvali najstarije sugrađane na ovu svečanost. Prigodnim kulturnim programom i poklonima obradovali smo naše najstarije sugrađane. Oko 150 ljudi je prisustvovalo ovoj svečanosti. Nakon kulturnog programa i uručivanja poklona prisutne goste smo počastili sokovima, slatkim i slanim kolačima i kafom. Manifestacija je finansirana delom iz sopstvenih prihoda Mesne zajednice a delom i od donatora.

- Na polju socijalne zaštite uz pomoć „Centra za socijalni rad“ i „Crvenog krsta“ deljeni su paketi za naše najugroženije stanovnike. Ovom prilikom je podeljeno osam velikih i osam malih paketa hrane. U saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“ izvađene su topole (3 komada) na Senćanskom putu. JKP „Čistoća i zelenilo“ je drva izrezalo i odnelo socijalno urgoženim porodicama sa teritorije mesne zajednice. Drva je dobilo šest porodica.

- Aktivisti Udruženja penzionera i Udruženja invalida rada, primaju penzionere svakog ponedeljka. Tu penzioneri mogu pisati i na kredit otplaćivati ogrevni materijal.

- Našu Mesnu zajednicu posetili su pomoćnik gradonačelnika za razvoj mesnih zajednica grada Subotice g-đa Mirana Dmitrović i načelnik komunalne policije Grada g-din Kampel Lajoš i kordinator g-din Gabrić Zoran.Sednici Skupštine Mesne zajednice 15.11.2011. prisustvovala je g-đa Mirana Dmitrović, pomoćnik Gradonačelnika Grada Subotice zadužena za razvoj mesnih zajednica. Tom prilikom je upoznala članove Skupštine sa delokrugom svog rada. Na inicijativu g-đe Dmitrović, Skupština MZ je oformila komisiju pod imenom „Projektni tim“. Komisija će proći edukaciju i nakon toga će biti u mogućnosti pisati projekte za učešće na konkursima za dobijanje finansijskih sredstava za dalji razvoj. 24.11.2011. u prostorijama MZ održan je sastanak članova Skupštine MZ i načelnika i kordinatora komunalne policije Subotice. G-din Kampel Lajoš načelnik komunalne policije je upoznao prisutne sa delokrugom rada najmlađe službe u gradskoj upravi, a g-din Gabrić sa organizacionom šemom komunalne policije.

- Sad već tradicionalno i ove godine 17. decembra „deda mrazevi“ su šetalii ulicama Bajnata. Delili su deci i sugrađanima bombone i džepne kalendare. Ispred zgrade mesne zajednice se kuvalo vino koje je deljeno prolaznicima Na ovaj način poželeli smo sugrađanima srećnu i uspešnu Novu godinu.

Predsednik Skupštine MZ „Bajnat“
Dulić Emil

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop