Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
MZ Bajnat

Plan i program rada za 2012. godinu

31.05.2011.

GRAD SUBOTICA
MESNA ZAJEDNICA „BAJNAT“
Subotica, Braće Radić 83
Broj: 124/11
Dana: 15.XI 2011.

PLAN I PROGRAM RADA MESNE ZAJEDNICE „BAJNAT“ ZA 2012. GODINU

Za «Program za Mesne zajednice» prema «Direkciji za izgradnju» za 2012. godinu predlažemo:

I Izgradnja kancelarijskog prostora u dvorištu Mesne zajednice. Za taj objekat MZ raspolaže sa projektnom dokumentacijom i građevinskom dozvolom za izgradnju.Ove prostorije bi delegirali za otvaranje novih radnih mesta tipa «Poslovni inkubator».

Od «Direkcije za izgradnju opštine» iz fondova predviđenih za održavanje puteva kao i za održavanje objekta, održavanje zelenih površina- tražimo sredstva iz programa za:

I Revitalizaciju-popravku ulice Ivana Ivanića sa ivičnjakom-koja je nekada asfaltirana iz sredstava Mesnog samodoprinosa, a sada bi je trebalo popraviti (ogrebati sloj asfalta i postaviti ivičnjake i ponovo asfaltiratirati).

II Rekonstrukcija pešačke staze u ulici Dragiše Mišovića na neparnoj strani, od ugla Braće Radić ulice kod Crkve sv. Jurja, sve do objekta «Naša radost»-«Pčelica». Ispred objekta «Naša radost» treba napraviti i parking prostor da roditelji kad dovezu decu kolima ne bi stali u blato i vodu.

III Rekonstrukcija pešačke staze na neparnoj strani Braće Radić ulice od broja 93. do Bajnatske ulice. Rekonstrukcija zelene javne površine između kolovoza i pešačke staze u ovom delu ulice.

IV U Ulici Žikice Jovanović Španca bi trebalo izgraditi slivnike za atmosfersku vodu, jer je ta ulica jako uska i nakon padavina voda ostane na kolovozu.

V Stupiti u kontakt sa «Elektrovojvodinom» za skidanje niskonaponske nadzemne mreže, trafo stanice broj: 391; od Bajnatske ulice-duž Senćanskog puta-do I pruge i JP «Rasveta» da izvrši montažu kanderlabera zbog rasvete na toj relaciji.

VI Korisno bi bilo, da JKP «Čistoća i zelenilo» predvidi montiranje kanti za otpatke u ulicama: Braće Radić, Masarikova i na Senćanskom putu. Ove ulice su najfrekventnije za pešake.

VII Očekujemo od JKP „Čistoća i zelenilo“ da isporuči kante za otpatke domaćinstvima.

VIII Tražimo jedan saobraćajni znak za obeležavanje parking prostora iza Senćanskog groblja, koji je izgradila Mesna zajednica u saradnji sa JKP „Pogrebno“.

IX Isto molimo nadležne, da se vodi računa o potrebnim parking mestima za putnička kola: u Kumičićevoj ulici, u rekonstruisanoj Braće Radić ulici gde se parkiraju vozila na putu i prilikom izgradnje novih stambenih objekata na teritoriji mesne zajednice Bajnat.

X Molimo za obeležavanje horizontalne signalizacije-pešačkih prelaza preko Bajnatske ulice na ukrštanju s Dalmatinskom (prelaz prema Senćanskom groblju) i prelaz preko Bajnatske na ukrštanju s Masarikovom ulicom.

XI Tražimo od JP «Suboticatrans»-a montiranje poluzatvorenog autobuskog stajališta, sa klupom. Naročito za postojeće stajalište, koje je najbliže Senćanskom groblju.

XII Planiramo izvršiti obnovu ulične fasade zgrade mesne zajednice. Ovu investiciju planiramo napraviti iz sopstvenih sredstava. Ukoliko nam dozvoljavaju materijalne mogućnosti planiramo zamenu ulaznih vrata (2) i 3 prozora za PVC stolariju.

Zahtev vezan za zdravstvenu zaštitu stanovništva Mesne zajednice:

I Apoteku u Kumičićevoj ulici (kod Senćanskog puta) molimo da osposobite i otvorite. Ambulanta prima pacijente a za lekove bolesnici moraju da idu u centar grada, više od godinu dana (od kada je izbio požar u apoteci).

Predsednik Skupštine MZ «Bajnat»
Emil Dulić

VANREDNA SITUACIJA
Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop