Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

"Zabava na granicama"

16.03.2012.

Subotičko Udruženje Etnofest učesnik je programa Evropske unije „Kultura 2007–2013". Sa partnerima iz Belgije, Francuske i Bosne i Hercegovine realizuje projekat pod nazivom „Feria de fronteras" ili u prevodu "Zabava na granicama", koji želi da pruži platformu evropskim umetnicima za stvaranje kreativnog prostora i brisanje svih vrsta granica.

5519_1.jpg

Pomoćnica gradonačelnika za razvoj kulturno-prosvetne delatnosti Ljubica Kiselički je, tim povodom, na današnjoj pres-konferenciji u gradskom Medija-centru istakla da ovaj interkulturalni projekat koji je dobio Etnofest govori o tome koliko je istančan njihov osećaj šta su novi trendovi i na koji način se može povezivati kultura regiona i Evrope, i davati jedan novi, bolji i humaniji kvalitet.

U ime Udruženja Etnofest, Dejan Vujinović je kazao da je projekat „Feria de fronteras“ platforma za umetnike koji dolaze iz različitih oblasti i najmanje šest evropskih zemalja sa ciljem stvaranja kreativnog prostora za brisanje svih vrsta granica.

- Osnovne aktivnosti ovog dvogodišnjeg projekta realizuju se u okviru muzike, vizuelnih umetnosti, uključujući posebno i fotografiju, i dokumentarni film. Ove nedelje u Subotici borave muzičari iz šest zemalja, uz predstavnike projektnih partnera tu su i nemački i holandski umetnici, koji u Art bioskopu Aleksandar Lifka komponuju i uvežbavaju muzički program koji će pod imenom ’Tihuana tango’ prezentovati na mnogim evropskim festivalima ove godine, rekao je Vujinović.

On je najavio da će se polučasovna prezentacija ovog programa održati upravo u Art bioskopu Lifka, u petak 16. marta, sa početkom od 22 časa, i na Majkinom salašu u subotu, 17. marta, u večernjim časovima.

"Tihuana Tango" vraća se u Suboticu sa kompletnim programom tokom juna, u cilju najave 9. festivala kultura sveta - Etnofest.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop