Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

U Velikoj većnici uručena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

22.06.2011.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i potpredsednik Skupštine grada Čaba Šepšei večeras su, na svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće, uručili priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“. Na predlog Komisije za dodelu zvanja i priznanja, Skupština grada Subotice je na 25. sednici, 15. juna 2011. godine, donela Odluku da se za istaknuto delo i zapažena ostvarenja u 2010. godini priznanje „dr Ferenc Bodrogvari“ dodeli Eniki Gereg, pijanistkinji, Milošu Nikoliću, profesoru violine i Slobodanu Vladušiću, piscu i esejisti.

4711_1.jpg

Vučinić je, tim povodom, rekao da nije imao privilegiju da lično upozna dr Ferenca Bodrogvarija, ali da je potpuno izvesno da je u vreme kada se pojavio bio filozofska spona tadašnje Jugoslavije i Budimpešte.

- Kada neko iz sredine kao što je ova dobije taj epitet da spaja filozofske intelektualne centre, to znači da još uvek nisu priznali, ali da je upravo te centre i nadrastao, i nadmašio. Za svakog mladog čoveka zaista je veliki podstrek dobiti prestižno priznanje, biti među onima koji će dobiti ovu nagradu, jer to je znak da ste u svom stvaralaštvu, u kategoriji ljudi mlađih od 40 godina dostigli najviše što se može dostići, kazao je Vučinić.

Čestitajući dobitnicima, Vučinić je rekao i da je simbolika ove nagrade i to da je ona spoj dva umetnika: onog koji nagradu prima i, kao i svake godine, onog koji nagradu kreira.

- Neka taj spoj bude inspiracija da svojim budućim radom dostignete značaj i priznanje kao što je i dr Ferenc Bodrogvari imao u tadašnjoj Jugoslaviji. Svim dobitnicima želim puno uspeha u daljem radu i da opravdaju ono što je Komisija za dodelu zvanja i priznanja predložila, a to je da dobijete nagradu. Nadam se da će Grad imati priliku da u vašem radu pruži punu podršku svemu onome čemu stremite i da ćemo zajednički imati priliku da se radujemo uspesima u oblastima u kojima stvarate, naglasio je Saša Vučinić.

U ime nagrađenih Miloš Nikolić je istakao da je veliko zadovoljstvo dobiti od svoga grada jedno ovakvo priznanje.

- Izuzetno smo ponosni, a istovremeno i zahvalni Skupštini grada što je prepoznala i nagradila naš dugogodišnji trud, predanost i zalaganje za podizanje kulture grada na jedan viši nivo, za negovanje vrednosti koje u današnje vreme kao da polako padaju u zaborav, u neki drugi plan, istakao je Miloš Nikolić.

Svečanost u Velikoj većnici protekla je uz virtuozno muziciranje učenika Muzičke škole iz klase Miloša Nikolića, za koje se već sada može reći da su mladi i istaknuti umetnici, jer su na brojnim takmičenjima i festivalim u zemlji i inostranstvu do sada osvojili osam specijalnih i 50 prvih nagrada. Umesto Enike Gereg, koja je imala koncert u Italiji, nagradu je primila njena majka Marta Gereg.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop