Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ambasador Izraela u Subotici

21.06.2011.

Gradonačelnik Saša Vučinić danas je, u Gradskoj kući, primio ambasadora Izraela u Beogradu Artura Kola. Ambasador Kol je, tom prilikom, rekao kako mu je četvorogodišnji mandat u našoj zemlji doneo velika i lepa poslovna i privatna iskustva, da je njegova saradnja sa Suboticom, rukovodstvom Grada i ovdašnjom jevrejskom zajednicom dobra već od njegovog prvog dolaska u ovu sredinu i da su privredni potencijali Subotice predočeni izraelskim investitorima.

4701_1.jpg

- Izraelski investitori zainteresovani su i za ulaganje u šoping mol, gde je već realizovana kupovina zemljišta. Trebalo bi da dođe do pozitivnog ishoda Zakona o restituciji i regulisanja vlasništva nad imovinom. Rešena svojinska pitanja će kao krajnji ishod imati pozitivan efekat u privlačenju i izraelskih, i drugih stranih investitora, kazao je, između ostalog, Artur Kol.

Gradonačelnik Vučinić je istakao da mu je bilo zadovoljstvo da i u ime Grada, i u svoje lično ime sarađuje sa ambasadorom Kolom i da zajednički rade na očuvanju jevrejske zajednice u Subotici. Zajedničke ambicije, u smislu privrednih aktivnosti, rekao je, nisu ostvarene.

- Bitno je da prilikom ove, možda i oproštajne, posete kažem da se ni od jednog tog projekta nije odustalo. Svaki od njih čeka novu finansijsku energiju za pokretanje u obliku i meri u kojoj se nadamo i za koju ćemo se založiti. Jedan od najznačajnijih je, svakako, šoping mol, koji dugo iščekujemo. Međutim, to je investicija od oko 60 miliona evra i moramo da razumemo da novac više nije tako lako dostupan kao pre četiri ili pet godina. Bez obzira na trajanje zvaničnog mandata gospodina Kola, očekujem da u narednom periodu ne bude samo ambasador Izraela već i ambasador Subotice na svakom od onih mesta gde bude pričao o svom mandatu u Srbiji. A, verujem da će pričati jednu lepu i uspešnu i poslovnu, i ličnu priču, naglasio je Saša Vučinić.

On se, u ime Grada, zahvalio na dosadašnjoj saradnji i obećao podršku jevrejskoj zajednici i potpunu otvorenost i prema Izraelu, i prema izraelskim investitorima.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop