Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotica primer socijalne zaštite

19.05.2011.

Renovirani Gerontološki klub u Bajmoku svečano su otvorili gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku Suzana Paunović, u prisustvu predsednika Evropske socijalne mreže (ESN) Džona Halorana, direktora Gerontološkog centra Subotica dr Nenada Ivaniševića, predsednika Skupštine Grada Slavka Paraća i člana Gradskog veća zaduženog za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Marie Biači. Haloran i Ivanišević potpisali su Sporazum o saradnji kojim se, kako je rekao Ivanišević, zaokružuje proces pronalaženja adekvatnih partnera za trenutak kada Srbija dobije kandidaturu za EU i iz IPA prekograničnih fondova pređe u strukturalne fondove.

4550_1.jpg

- Dogovor je da kolege iz evrosocijalne mreže budu ti preko kojih ćemo pronaći adekvatne partnere i spremno dočekati raspisivanje konkursa za strukturalne fondove preko kojih ćemo, nadam se, pribaviti značajna finansijska sredstva, kazao je Ivanišević.

Saša Vučinić je rekao da nema segmenta socijalne zaštite u ovom gradu koji u posljednjih nekoliko godina nije doživeo napredak.

- Koliko god potrebe za socijalnom zaštitom rastu, mi smo uvek imali pravi odgovor, dobrim delom zahvaljujući i međunarodnim projektima. Zbog toga je važno što smo danas ugostili predsednika Evropske socijalne mreže, jer ono što su do sada bili individualni napori institucija u pronalaženju puteva ka evropskim fondovima moći ćemo da postavimo u institucionalnom obliku, u smislu kolektivne brige Grada o sopstvenim institucijama, istakao je Vučinić.

Suzana Paunović je naglasila kako je Gerontološki centar u Subotici inicijator uvođenja najvećeg broja novih usluga, da lokalna samouprava prepoznaje njihov značaj i da je Subotica upravo zbog toga i postigla najbolje rezultate u oblasti socijalne zaštite na teritoriju Srbije.

Džon Haloran je kazao da je Gerontološki klub u Bajmoku dokaz da se Gerontološki centar Subotica, kao institucija, prema starima odnosi sa uvažavanjem, da je primer kako bi trebalo da se sprovode reforme u oblasti socijalne zaštite i da ga je u prvom utisku o Gerontološkom centru impresionirao širok dijapazon usluga u odnosu na različite profile korisnika.

U renoviranje Gerontološkog kluba u Bajmoku, koje je realizovano u sklopu IPA projekta sa Mađarskom „Panonska nega“, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku i Gerontološki centar Subotica uložili su po 800.000 dinara.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop