Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

"Veliko spremanje Srbije" 4. juna

17.05.2011.

U subotu, 4. juna biće održana velika radna akcija prikupljanja i separacije otpada na teritoriji Republike Srbije pod nazivom „Veliko spremanje Srbije“, koju Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja organizuje u okviru akcije „Očistimo Srbiju 2011“ i povodom Svetskog dana zaštite životne sredine (5. jun). Vlada Srbije podržava „Veliko spremanje Srbije“ i poziva sve državne organe, javna preduzeća, ustanove, institucije, udruženja i građane da pruže podršku ovoj akciji.

4524_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine mr Suzana Dulić izjavila je na konferenciji za medije da se Subotica pridružuje akciji Ministarstva i da je lokalna samourava formirala Štab za koordinaciju aktivnosti na sprovođenju radne akcije „Veliko spremanje Srbije“ na teritoriji grada Subotice. Akcija će se, kako je najavila, sprovesti na više lokacija u gradu, a poseban akcenat stavljen je na čišćenje Palića.

- Akcija počinje u subotu, 4. juna, u 9 časova, okupljanjem kod Velike terase, na Paliću. Čišćenje Palića podrazumeva određivanje deset lokacija, odnosno prečišćavanje leve i desne obale, Vikend naselja, Velikog parka, naselja Palić i prilaznih puteva. Osim toga, organizujemo i prečišćavanje i uređenje avanturističke staze, oko četvrtog sektora jezera Palić, rekla je Suzana Dulić.

Ona je saopštila da je već poslato preko 1000 dopisa kojim se državni organi, ustanove, institucije, udruženja, mediji i građani obaveštavaju o akciji i pozivaju da predlože i daju podatke o lokaciji čišćenja, broju učesnika i potrebnoj opremi ili mehanizaciji. Za ovu akciju, naglasila je, neophodna je i podrška medija.

- Podrška medija je od izuzetne važnosti i kroz medijsko partnerstvo očekujemo emitovanje najavnih TV i radio spotova i objavljivanje informacija o akciji. U akciju, za koju će Ministarstvo obezbediti vreće i rukavice, uključene su sve mesne zajednice, javna komunalna preduzeća i ustanove, nevladine organizacije, školske i predškolske ustanove, Regionalna privredna komora, sportska udruženja i sva druga udruženja građana koja mogu da doprinesu uspešnosti ove akcije. Komunalna inspekcija će tokom naredne nedelje obilaziti lokacije predložene od mesnih zajednica i nakon toga će definisati koje će biti obuhvaćene akcijom, kazala je Suzana Dulić.

Prošle godine, na spremanju Subotice samo u mesnim zajednicama angažovano je preko 2000 učesnika, a sakupljeno je i odloženo na deponiju oko 520 kubnih metara smeća. Za potrebe ovogodišnje akcije otvoren je e-mail: velikospremanjesubotice@gmail.com, na koji mogu da se prijave svi volonteri zainteresovani za veliko spremanje Subotice.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop