Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Nova zapošljavanja

12.04.2011.

Ugovor po programu „Stručna praksa 2011“, koji predviđa obavljanje potrebne stručne prakse u cilju osposobljavanja za samostalan rad u struci van radnog odnosa, danas su potpisali 19 nezaposlenih, mladih Subotičana, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i direktor subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zlatko Panić. Praktikanti će dobiti i novčanu podršku u visini od 10.000 do 14.000 dinara, u zavisnosti od stručne spreme, a prva znanja i praktična radna iskustva će sticati u Gradskoj upravi na poslovima komunalnog inspektora, projekt menadžera, izvršioca poslova zaštite životne sredine, izvršioca za poljoprivredu itd.

4361_1.jpg

Gradonačelnik Vučinić i načelnica Gradske uprave Marija Ušumović Davčik mladim i obrazovanim praktikantima poželeli su dobrodošlicu i izrazili uverenje da će ih svi koji već rade u Gradskoj upravi srdačno dočekati i pružiti im stručnu pomoć na sticanju praktičnih iskustava.

Vučinić je direktoru Paniću uručio Sporazum o saradnji između Grada Subotice i NSZ. Tom prilikom podsetio je da je krajem prošle godine usvojena strategija, koja podrazumeva da i Grad Subotica uvede stimulativne mere za svako novootvoreno radno mesto.

- Mi smo, kao grad, opredelili određeni iznos u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. To je, po sporazumu koji ću uručiti direktoru subotičke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje posao koji će u praksi sprovoditi njihova služba. Naravno, poštovaće i uvažavaće mišljenje koje dobija od gradskog Saveta za zapošljavanje. Moja preporuka će biti da ne pravimo puno razlike u odnosu na one stimulacije koje se, inače, daju sa drugih nivoa, a to praktično znači da, pre svega, budu usmerene ka proizvodnim radnim mestima, jer proizvodnja Subotici trenutno najviše nedostaje, smatra Vučinić.

On je rekao i da je sistem javnih radova u ovom gradu u proteklih nekoliko godina podržan sa različitih nivoa vlasti, da se pokazao kao veoma uspešan i da su stimulacije koje će se davati sa lokalnog nivoa novi segment u poboljšavanju atraktivnosti Subotice prema stranim ulagačima.

Nakon potpisivanja Sporazuma o uređivanju međusobnih prava i obaveza između Grada Subotice i NSZ, pristupiće se raspisivanju javnog poziva poslodavcima za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta na teritoriji grada Subotice u 2011. godini. Ukupna sredstva po javnom pozivu iznosiće 7.840.000 dinara, što će omogućiti otvaranje najmanje 50 do 100 novih radnih mesta.

Panić je gradonačelniku Vučiniću uručio Odluku o odobravanju sprovođenja javnih radova na teritoriji grada Subotice. Za područje grada Subotice, kako je rekao, ove godine odobreno je ukupno pet projekata putem kojih će biti zaposleno 101 lice.

- Vrednost radova je 15.183.188 dinara, što je za preko četiri miliona dinara više u odnosu na prethodnu godinu, kada su na ovaj način zaposlena 73 naša sugrađana. Projekti su odobreni Zoološkom vrtu, Javnom preduzeću ’Palić-Ludaš’, Gerontološkom centru, Gradskoj upravi i Pokretu gorana. Ugovor je danas potpisala poslednja grupa od 117 lica, koliko ih je bilo obuhvaćeno programom 'Stručna praksa 2011' subotičke Filijale NSZ. Već od sutra fokusiramo se ne realizaciju programa zapošljavanja pripravnika ’Prva šansa 2011’, a 66 poslodavaca podnelo je zahteve za radnim angažmanom 140 naših nezaposlenih sugrađana, kazao je Panić.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop