Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Specijalno vozilo Vatrogasnoj četi

17.02.2011.

Vatrogasna četa u Subotici dobila je na poklon od grada Minhena tehničko vatrogasno vozilo. Hamid Sijerčić, član Gradske uprave Minhena, ključeve ovog specijalnog vozila simbolično je predao gradonačelniku Subotice Saši Vučiniću, a Vučinić ih je predao Siniši Kovačeviću, komandiru Vatrogasne čete.

3995_1.jpg

Sijerčić je istakao da saradnja dva grada traje već deceniju, da je, osim donacije tehničkog vatrogasnog vozila Vatrogasnoj četi, Gerontološkom centru poklonjeno oko 140 hidrauličnih bolničkih kreveta i da će iz Minhena i ubuduće stizati pomoć Subotici.

Gradonačelnik Vučinić zahvalio se Gradskoj upravi Minhena na višegodišnjoj saradnji i donacijama i, između ostalog, naglasio da je ovo i jedan od segmenata saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, sektorom za vanredne situacije. Lokalna samouprava je, podsetio je Vučinić, Policijskoj upravi Subotica 2009. godine poklonila foto-boks sa kompletnom opremom bitan za izdavanje ličnih dokumenata, s’ namerom da se smanje redovi i gužve i tako pomogne našim sugrađanima.

- Mi ćemo, pre svega u oblasti opšte bezbednosti, pokušati da poboljšamo saradnju sa ulaganjima koje će grad da isfinansira, da napravimo jedan partnerski odnos i na neki način iniciramo da Ministarstvo uoči da je Subotica spremna da pomogne i tako i ono, sa svoje strane, više pomogne, rekao je Vučinić.
U ime radnika Vatrogasne čete, građana Subotice i Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, na donaciji se zahvalio Siniša Kovačević.

- Ovo je specijalno vozilo opremljeno tehničkom opremom za intervencije u saobraćajnim nesrećama, tehničko-tehnološkim intervencijama i manjim elementarnim nepogodama, čime je jedinica dobila na efikasnosti, kazao je Kovačević.

Primopredaji su prisustvovali i Goran Nikolić, načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, Borivoj Mucalj, načelnik Policijske uprave Subotica i Ilija Despotović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Subotici.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop