Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Subotica u Palati umetnosti u Budimpešti

08.02.2011.

Subotica će u nedelju, 13. februara biti predstavljena u Palati umetnosti, u Budimpešti kao treći grad van granica Mađarske koji se predstavlja u manifestaciji „Šarena palata“. Manifestacija je namenjena deci, a svaki grad se predstavlja svojim kulturno-umetničkim programima.

3971_1.jpg

- Pripremili smo program gde će se, uz kulturne instistucije, predstaviti i mnogi umetnici koji su ili iz Subotice, ili su poreklom Subotičani. To su renomirana imena i svakako kulturni ambasadori našeg grada, rekla je Ljubica Kiselički, pomoćnik gradonačelnika za kulturno-prosvetne delatnosti.

Laslo Horvat, šef protokola, smatra da je za Suboticu veliki izazov šansa da se predstavi u instituciji Palata umetnosti, inače jednoj od najskupljih, reprezentativnih građevina u Mađarskoj.

Manifestaciju će, u auli Palate umetnosti, u 10 časova otvoriti gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, a prisutnima će se obratiti i Atila Varkonji, urednik projekta Palate umetnosti. U programu na bini nastupiće „Nepker“, gudački kvartet „Garden kvartet“, sopran Rebeka Bobanj, „Bunjevačko kolo“, „Kadabra“, Arpad Bakoš, „Mladost“, Silvester Levai, Henrieta Der i Tamara Benčik, orkestar „Juhas“, Arpad Utaši i Dečje pozorište sa predstavom „Džems i džinovska breskva“.

Subotičani će promovisati i „Interetno“ festival i „100 godina Dužijance“,  a pripremili su i prikaz interaktivne igre za decu igraonice „Zlatna kapija“, izložbu fotografija „Subotica nekad i sad“ iz zbirke Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika, izložbu radova Zoltana Horvata, DVD prezentaciju kulturnog programa grada i Turistički štand Turističke organizacije grada Subotice.

Polazak je u nedelju, u četiri sata ujutru. Kiselički i Horvat pozvali su novinare da im se pridruže i isprate ovu manifestaciju, a oni koji su zainteresovani mogu da se jave u Službu protokola.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop