Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvoren METRO Cash&Carry distributivni centar u Subotici

20.10.2010.

Kompanija METRO Cash & Carry Srbija otvorila je danas distributivni centar u Subotici, svoj šesti veleprodajni objekat ove vrste u Srbiji. Novi distributivni centar, vredan 15 miliona evra, obezbedio je posao za 183 stanovnika grada i okoline.

3729_1.jpg

Veronika Punčeva, predsednica Upravnog odbora kompanije METRO Cash & Carry Srbija, Kristijan Milš, regionalni direktor kompanije METRO Cash & Carry za centralnu i istočnu Evropu, Slobodan Milosavljević, ministar trgovine i usluga u Vladi Srbije, Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Srbije i Saša Vučinić, gradonačelnik Subotice, svečano su, presecanjem plave vrpce između dve korpe za kupce, otvorili novi objekat u prisustvu predstavnika kompanije, republičkih, pokrajinskih i lokalnih vlasti, poslovnih partnera i medija.

„Naša misija je da opslužujemo profesionalne kupce iz različitih sektora, fokusirajući se na male, nezavisne trgovine i ugostiteljski sektor, i pružajući odgovarajuća rešenja za kancelarije. Od sutra, profesionalni kupci u Subotici imaće novog partnera, naš novi distributivni centar, koji će im na ukupnoj površini od 10.500 kvadratnih metara ponuditi asortiman visokokvalitetnih proizvoda, široki spektar od preko 20.000 prehrambenih i neprehrambenih proizvoda i izuzetno konkurentne cene", izjavila je na ceremoniji otvaranja Veronika Punčeva. „Iskreno verujemo da je ovo naredni korak u plodnoj i dugoročnoj saradnji sa našim kupcima i poslovnim partnerima u Vojvodini", dodala je gospođa Punčeva.

„Otvaranje METRO centra za Suboticu ima višestruki značaj, naglasio je gradonačelnik Subotice Saša Vučinić. „Pre svega zbog 180 novozaposlenih ljudi, koji su našli svoje mesto direktnim zapošljavanjem u ovoj veletrgovini, i 40-ak koji su zaposleni u pratećim službama. „Takođe nam je bitno da je jedna značajna investicija završena na vreme, što ukazuje da su sve gradske službe svoj deo posla uradile na vreme i bile u potpunosti na usluzi investitoru. Naravno, za Suboticu je od velike važnosti što je jedna internacionalna kompanija sa takvim renomeom došla u naš grad, što će nam biti važna preporuka i za naredne investitore", rekao je gradonačelnik.

Direktor distributivnog centra u Subotici Dragan Dulić je u okviru svečanosti predstavniku subotičke predškolske ustanove „Naša radost" uručio ček u vrednosti od 8.000 evra, za rekonstrukciju njihovog objekta u Velikom Radanovcu. 

Distributivni centar na Segedinskom drumu sagrađen je za nešto više od četiri meseca, ima ukupnu površinu od 10.500 kvadratnih metara i 250 mesta za parking. Ovo je ujedno i prvi METRO Cash & Carry veleprodajni objekat u Srbiji sa rampom za organizovanu dostavu robe profesionalnim kupcima.

Sa distributivnim centrom u Subotici, investicije kompanije METRO Cash & Carry u Srbiji iznose 120 miliona evra.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop