Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradi se magistralni vodovod Subotica - Palić

19.10.2010.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić obišao je danas gradilište magistralnog vodovoda između Subotice i Palića, ističući pri tome da nova infrastruktura, osim što omogućuje razvoj turizma na Paliću, takođe podstiče razvoj nove industrijske zone na prostoru druge kasarne i poligona iza nje.

3728_1.jpg

Ova investicija je materijalno podržana donacijom Vlade Republike Slovačke koju je dobilo JKP «Vodovod i kanalizacija» i koja se sastoji od cevnog materijala dužine 3 kilometra. Ostali radovi se finansiraju iz sredstava vojvođanskog Fonda za kapitalna ulaganja. Ukupna vrednost radova je 22 miliona dinara, a vrednost donacije u cevima je 12 miliona dinara.

- Mislim da je ovo jedan od pokazatelja na koji način javna preduzeća treba da servisiraju građane i da se investicije usmeravaju u projekte od zajedničkog interesa i za grad i za građane. Ubrzo ćemo imati i aktivnosti koje će sprovoditi "Suboticagas", takođe u smislu infrastrukturnog opremanja ovih zona, rekao je gradonačelnik.

Izgradnjom magistralnog voda biće povezane dve mreže vodosnabdevanja: grada Subotice i naselja Palić, ističe rukovodilac sektora razvoja i investicija u JKP "Vodovod i kanalizacija" Goran Mijatović.

-Prva faza radova obuhvata dva kilometra i to od megamarketa 'Rodić' do krivine kod Velikog Radanovca. Drugi deo će se graditi pored Horgoškog puta, od Creske do Brestovačke ulice na Paliću.Preostalo je da se izgradi treća deonica magistralnog vodovoda na Paliću na desnoj strani Horgoškog puta dužine oko jednog kilometra. Tako će biti osigurane dovoljne količine vode za razvoj severnog i južnog kompleksa Banje Palić, kaže Goran Mijatović. On najavljuje da će radovi u prvoj fazi biti okončani u planiranom roku, do kraja novembra ove godine.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop