Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

U junu počinje izgradnja trgovačkog centra METRO

26.05.2010.

Kompanija METRO Cash & Carry, najveća veleprodajna kompanija prisutna u Srbiji, potpisala je danas u subotičkoj Gradskoj kući Protokol o saradnji sa predstavnicima Grada Subotice. Protokolom je predviđeno da se zajedničkim naporima unapredi saradnja Subotice i kompanije METRO koja namerava da dalju ekspanziju na tržištu Srbije započne ulaganjem u distributivni centar u drugom najvećem gradu Vojvodine. Protokol su potpisali gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i predsednica Upravnog odbora METRO Cash & Carry Srbija Veronika Puncheva.

3304_1.jpg

Gradonačelnik Vučinić je tom prilikom istakao da je za Suboticu od izuzetne važnosti što počinju radovi na izgradnji distributivnog centra tako renomirane, svetski poznate kompanije. - Više od godinu dana ozbiljnih prirema za novi odnos prema investitorima, sada donosi konkretan rezultat i očekujemo početak radova već u junu ove godine. Osim finansijskog efekta, ulaganjem oko 15 miliona evra u Suboticu, za sugrađane je možda još važnije zapošljavanje 180 ljudi. Grad Subotica ovom prilikom pokazao je visok nivo spremnosti u privlačenju i animiranju investitora, što će biti najbo lja preporuka i budućim partnerima, rekao je Vučinić.  Veronika Puncheva je navela da će sa investicijom u Suboticu, kompanija METRO Cash & Carry će otvoriti svoj šesti veleprodajni centar u Srbiji i ponuditi svoje usluge profesionalnim kupcima - trgovcima i ugostiteljima. - Ovo je važan korak u jačanju prisustva kompanije METRO u Vojvodini kao ključnom regionu zemlje. Veoma smo zadovoljni što smo u mogućnosti da u godini punoj izazova investiramo 15 miliona eura i otvorimo 180 novih radnih mesta, naglasila je Puncheva.

Kamen temeljac za budući METRO objekat u Subotici biće postavljen 7. juna ove godine na placu veličine 6 hektara na palićkom putu, a otvaranje se očekuje u oktobru 2010. godine.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop