Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ambasador Mas i ministar Dulić posetili Suboticu i Palić

19.02.2010.

Ambasador Republike Nemačke u Srbiji Volfram Mas i ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije dr Oliver Dulić posetili su Suboticu i Palić. Na početku posete, nemačkog ambasadora je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Subotice Saša Vučinić koji je istakao pozitivne primere nemačkog ulaganja u Suboticu poput „Lohera" i „Phiwe". Gradonačelnik je istakao da se Subotica intenzivno priprema za dolazak stranih investitora tako što je, posla niza godina, grad obezbedio građevinsko zemljište, a formirano je i preduzeće „Privredno-tehnološki parkovi" koje će brinuti o budućim investitorima.

2928_1.jpg

Mas i Vučinić posetili su obdanište „Bubamara" koje je obnovljeno sredstvima nemačke ambasade, a potom su se u fabrici vetrogeneratora „Loher" koja posluje u sastavu „Simensa" u Srbiji, susreli sa ministrom dr Oliverom Dulićem.

Nakon zajedničkog obilaska fabrike ministar zaštite životne sredine naglasio je da Vlada Srbije nizom odluka stimuliše ulaganja u „zelenu energiju" i da je već izdato nekoliko dozvola za postavljanje vetrogeneratora u Banatu. Kao Subotičanin, Oliver Dulić je obećao sugrađanima da će kod stranih ambasadora stalno insistirati na ulaganjima u naš grad, a gradonačelnik Vučinić je potvrdio da su svi investitori koji imaju dobar poslovni program i želju da zaposle mnogo Subotičana više nego dobrodošli i da će imati niz pogodnosti.

Prilikom posete Paliću, ambasador Mas je izrazio spremnost nemačkih stručnjaka da pomognu u traženju rešenja za izmuljavanje jezera Palić, dok je ministar Dulić rekao da će njegovo ministarstvo i dalje biti aktivno uključeno u pronalaženje sredstava za rešavanje ekoloških problema jezera, ali i investitora u turističke kapacitete Palića.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop