Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Pomoćnik ministra poljoprivrede posetio Suboticu

16.09.2019.

U okviru radne posete poljoprivrednim stručnim službama, pomoćnik ministra poljoprivrede zadužen za sektor ruralnog razvoja Aleksandar Bogićević sastao se danas, u Plavoj sali Gradske kuće, sa predstavnicima grada Subotice i lokalnih udruženja i zadruga pozvanih od strane Poljoprivredne stručne službe Subotica AD. U ime subotičke lokalne samouprave sastanku su prisustvovali Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje i Grgur Stipić, šef Službe za poljoprivredu i poljoprivredno zemljište.

12935_1.jpg

Prošle godine počeli smo da obilazimo poljoprivredne stručne službe u našoj zemlji, a nakon razgovora sa službama iz centralne i južne Srbije krenuli smo da obilazimo i poljoprivredne stručne službe na teritoriji AP Vojvodine, rekao je, obraćajući se medijima, Aleksandar Bogićević.

– To su uobičajene, radne posete, organizovane s ciljem da se učvrsti saradnja između poljoprivrednih stručnih službi, kojih je u Srbiji 35, lokalnih samouprava i poljoprivrednih proizvođača. U nekim sredinama ta saradnja postoji, a u nekima je nema ili je nema dovoljno. Upravo zbog toga realizujemo ove posete i sastanke kako bismo uvideli da li ima nekih problema, koje su to poteškoće i kako bismo u budućnosti mogli da ih otklonimo. Našim poljoprivrednicima su najbitniji informacija i edukacija da bi mogli da ostvare svoja prava na subvencije i stručnu pomoć kako bi poljoprivrednu proizvodnju podigli na što je moguće viši nivo – istakao je Bogićević.

U okviru današnje posete, Aleksandar Bogićević posetio je i Stipana Šarčevića, na salašu u Starom Žedniku, koji predstavlja primer dobre saradnje poljoprivrednika i stručne službe na terenu.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop