Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada posetio trojke porodice Majoroš

16.09.2019.

Predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford danas je, u naselju Radanovac, posetio porodicu Majoroš, supružnike Željku i Denisa i njihove tri bebe – Lukasa, Miu i Mateja, rođene 22. maja 2019. godine u Novom Sadu, u Specijalnoj ginekološkoj bolnici „Genesis“. Bunford je u ime Skupštine grada i u svoje ime čestitao roditeljima na prinovama, bebama i njima poželeo puno zdravlja i sreće i uručio buket cveća i poklon u vidu 62 paketa pelena dovoljnih za narednih šest meseci.

 12934_1.jpg

Uz konstataciju da im je poklon u vidu pelena, pored dohrane, u ovom trenutku najpotrebniji, Tivadar Bunford je u srdačnom razgovoru sa presrećnim roditeljima rekao da i subotička lokalna samouprava prati i unapređuje mere populacione politike, izdvajajući sredstva iz budžeta za naknadu troškova za vantelesnu oplodnju, jednokratnu novčanu pomoć trudnicama, roditeljski dodatak za prvo dete, regresiranje troškova boravka u predškolskoj ustanovi za treće i četvrto dete, a sve sa ciljem da se roditelji podstaknu za proširenje porodice,

S obzirom na to da je u porodilištu subotičke Opšte bolnice, zaključno sa 15. septembrom 2019. godine, u poređenju sa istim periodom prošle godine rođeno manje beba, Bunford je istakao da se nada da se ta tendencija neće nastaviti zahvaljujući merama koje država, pokrajina i lokalna samouprava preduzimaju u cilju unapređenja pronatalitetne politike.

Željka Majoroš je podvukla da su ona i njen suprug na prinove čekali čak sedam godina i da sve obaveze prema bebama doživljavaju kao nagradu.

– Kad je dobra organizacija, sve se može. Srećni smo, bebe dobro napreduju, prošli su grčevi i čekamo prve zubiće. Dok smo pokušavali da imamo decu prolazila sam kroz brojne bolne tretmane, pa mi je suprug predložio da odustanemo i da zauvek ostanemo zajedno i bez dece. Odlučila sam se za vantelesnu oplodnju. U početku trudnoće rekli su nam da ćemo imati blizance, ali kada smo otišli u Novi Sad i čuli treće otkucaje srca bili smo u čudu. Lekar je pozvao Denisa da mu kaže da kupi više pelena, prihrane, odela i veća kola, jer stižu trojke. Bili smo u šoku ali nas je uskoro preplavilo osećanje neverovatne sreće. Neka su oni nama živi i zdravi – kaže Željka Majoroš.

Zahvalni smo gradu Subotici što nam i poklonom olakšava ove prve dane, tim pre što su pelene i prihrana najveća stavka, kazala je Željka i dodala da garderobe imaju i više nego što prinovama treba.

– Neke stvari nisam stigla ni da im obučem, izrasli su, ali sve to pakujem u kutije i spremam za Tavankut gde jedna porodica, takođe, uskoro očekuje trojke – rekla je Željka Majoroš.

 

 

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop