Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Otvorena izložba slika sa Likovne kolonije „Vidovdan 2019“

29.08.2019.

U vestibilu Gradske kuće večeras je, u okviru proslave Dana grada, otvorena izložba slika nastalih na Likovnoj koloniji „Vidovdan 2019“. Otvarajući izložbu u ime grada Subotice Jasmina Stevanović pozdravila je goste iz Doma kulture Gračanica koji su u Suboticu, na proslavu Dana grada, doneli ovu izložbu.

12906_1.jpg

- Pozdravila bih i one koji nisu mogli da budu danas u našem gradu, ali mislima su sa nama, a to je Živojin Rakočević direktor Doma kulture Gračanica kao i zaposleni u ovoj ustanovi sa kojima smo, sada već  nakon toliko godina, postali ne samo saradnici već pravi prijatelji. Imamo odličnu saradnju ne samo na polju kulture već i obrazovanja. Svake godine početkom septembra dolaze nam u goste deca  iz Kosovskog pomoravlja, tako da sever i jug sjajno funkcionišu  - rekla je Jasmina Stevanović.

Ona je pozdravila i decu iz Gračanice,  iz Kulturno-umetničkog društva „Simonida“,  koja će nastupiti na maloj bini u programu proslave  Dana grada.

- Vidovdanska kolonija je događaj kojim počinju Vidovdanske svečanosti u Gračanici i simbolično ove godine, ovom izložbom slikarske kolonije, otvara se proslava Dana grada.  Kao i svake godine, umetnici izložbom iz Gračanice prenesu nam deo svoje duše,  kolorita, svog neba, života,  koji sigurno nije lak ali ga oni žive punim plućima i s dušom – istakla je Jasmina Stevanović.

Žarko Milenković se u ime Doma kulture Gračanica zahvalio prisutnima što su došli da posete izložbu  radova nastalih  na likovnoj koloniji „Vidovdan 2019“.

- Želeo bih da se u ime direktora Doma kulture Gračanica Živojina Rakočevića i urednika i selektora Likovne kolonije ’Vidovdan 2019’ Nebojše Jevtića i Maje Todić i u svoje ime zahvalim na prijateljstvu i pažnji  koju nam svake godine o danima vašeg grada  poklanjate što je čin  zajedništva svake vrste – naglasio je Žarko Milenković.

On je prisutne upoznao sa radom kolonije koja se svake godine održava uoči Vidovdana, od 1. do 7. juna.

- Na koloniji stvaraju eminentni umetnici iz Srbije ali ove godine smo prvi put imali gošću iz Bugarske Marietu Konovu. Radeći ovu koloniju ali i sve ostale događaje Dom kulture Gračanica  se trudi da svoje goste upozna sa najvažnijim mestima, događajima i manastirima na Kosovu i Metohiji gde su i nastale ove slike  na osnovu ličnog doživljaja viđenog i proživljenog na Kosovu i Metohiji. Kosovsko-metohijski pejzaž, bio on apstraktan više ili manje, konture spomeničkog i crkvenopg nasleđa, ornamentika vidljivi su na ovim slikama. Neka ove slike donesu dašak našeg  starog juga našem lepom severu – rekao je Žarko Milenković.

Svoje radove izložili su Snežana Pešić Rančić „Sahrana lipljanskog episkopa“, Saša Dobrić „Kosovka“, Kristina Ristić „Bez naziva“, Zvonko Pavličić „Povratak u budućnost“, Suzana Stojadinović „22. krug, povratak-lavirint“, Marieta Konova „Gračanica, prvi pogled“, Slaviša Mihajlović „Zgarište“, Jelena Živković „Inspiracija“ i Lazar Šošević „Sukobi 1“.

Izložba će trajati do 31. avgusta 2019. godine.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop